Samsun Emniyeti'nden Bayram Önlemleri

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm güvenlik önlemlerini aldıklarını söyledi. İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz bugün makamında bir basın toplantısı düzenleyerek yaklaşan...

01 Ekim 2014 Çarşamba 15:52
Samsun Emniyeti'nden Bayram Önlemleri






Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm güvenlik önlemlerini aldıklarını söyledi.
İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz bugün makamında bir basın toplantısı düzenleyerek yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde aldıkları tedbirleri anlattı. İl genelinde emniyet ve trafik tedbirlerini artırdıklarını söyleyen Vedat Yavuz, "Kurban Bayramı öncesinde ve bayram tatili süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahatlerini, ziyaretlerini ve alışveriş yapmalarını sağlamak, hırsızlık, yankesicilik ve buna benzer asayiş olaylarının önüne geçmek gerekli tedbirleri aldık. 5 ayrı kurban pazarında yaya devriyeler görevlendirildi. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte para olayına karşı, asayiş ekiplerimiz de olabilecek hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı görevlendirilmişlerdir" dedi.
Trafikle ilgili güvenlik önlemlerinin de alındığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce mevcut 9 ekibe ilaveten 3 ekip daha ilave edilmiştir. Şehirlerarası karayolunda bölge trafik ekiplerine ilave iki ekip daha görevlendirildi. Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce gündüz ve gece 13 ekip, 13 motosikletli şahin ve 1 radar ekibi ile mezarlıklara, şehirlerarası otobüs terminaline, bayramlaşma yerlerine ve yoğun kavşaklara yaya personel görevlendirilerek trafik tedbirleri alınacaktır. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ile toplu taşımacılık yapan araçlarda standart dışı yakıt kullanımına karşı denetim ve kontroller yapılacaktır" dedi.

Yavuz, şöyle devam etti:
"Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde kalabalık olan alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, cadde ve mezarlıklarda bayram öncesi gündüz 24, gece 24 nokta olmak üzere 48 noktada, bayram süresince gündüz 17, gece 17 olmak üzere toplam 34 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirildi. Bayram namazı sonrasında silah atmak suretiyle meydana gelebilecek olayların önlenmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklarda özel ekip görevlendirilmesi de planlanmaktadır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.