San dakika Darbe, Yunanistan'a kaçanlar adliyede

rkiye'de can güvenlikleri olmadığı için Yunanistan'a kaçtıklarını söyleyen askeri üniformalı subayların bu ülke topraklarına inmeden rütbelerini söktüğü görüldü.

17 Temmuz 2016 Pazar 12:51
San dakika Darbe, Yunanistan'a kaçanlar adliyede






San dakika Darbe, Yunanistan'a kaçanlar adliyede


Türkiye'de darbe yapmaya kalkışan, başaramayınca da helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 subay bugün ilk ifadelerini verdi. Türkiye'de can güvenlikleri olmadığı için Yunanistan'a kaçtıklarını söyleyen askeri üniformalı subayların bu ülke topraklarına inmeden rütbelerini söktüğü görüldü.

İADE EDİLECEKLER

Türkiye'den helikopterle Yunanistan'a kaçtıktan sonra gözaltına alınan ve bu sabah Dedeağaç adliyesine çıkarılan 8 darbe girişimcisi subayın sorgusuna Savcı Ana Nikitopoulu saat 12.10'da başladı. Avuktat İlia Marinaki'nide katıldığı sorguda subaylar kendilerine yöneltilen ülkeye kaçak girmek ve iki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye düşürmek yönündeki suçlamalara cevap veriyor. Yunanistan Başbakanı Çipras, darbeci subaylar arasında yer alan bu kişilerin iade edileceğini açıklamıştı.

 
Anahtar Kelimeler:
San Dakika Darbe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.