Sanık Ağabey "bonzai İçme" Diye Uyardım Ama Ben Öldürmedim

BURSA'da uyuşturucu parası nedeniyle tartıştığı kardeşi 17 yaşındaki Hasan Çotur'u bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 24 yaşındaki Gökhan Çotur'un yargılanmasına başlandı. Kardeşini öldürmediğini belirten...

01 Kasım 2014 Cumartesi 11:56
Sanık Ağabey






BURSA'da uyuşturucu parası nedeniyle tartıştığı kardeşi 17 yaşındaki Hasan Çotur'u bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 24 yaşındaki Gökhan Çotur'un yargılanmasına başlandı. Kardeşini öldürmediğini belirten Gökhan Çotur, "Bir gün önce kendisini, 'Bonzai içmemesi' için uyarmıştım. Hatta, 'İçersen seni döverim' demiştim. Ama onu öldürmedim. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Olay, Bursa'da geçen Haziran ayında Merkez Osmangazi İlçesi Küçük Balıklı Mevkii'nde, boş bir arazide meydana geldi. Hasan Çotur, iddiaya göre uyuştucu parası yüzünden tartıştığı ağabeyi Gökhan Çotur tarafından 1'i kalbinden 3'ü de sırtından olmak üzere 4 bıçak darbesiyle öldürüldü. Cinayet ardından yakalanan Gökhan Çotur tutuklandı. Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan 'Ömür boyu hapis cezası' istemiyle hakkında dava açılan Gökhan Çotur ilk kez hakim karşısına çıktı. Yakalanınca kendisine emniyet müdürlüğünde işkence yapıldığığını ifadesinin zorla imzalatıldığını öne süren Gökhan Çotur, şöyle dedi:
"Hasan'ın bonzai içtiğini öğrendim. Olaydan bir gün önce onu uyarıp, 'Bir daha kullanırsa döveceğimi söyledim. Bana içmeyeceğini söyledi. O gün babamın işyerinde ailece kahvaltı yaptık. Hasan ile sigara almak için markete gittim. Sonra yanından ayrıldım. O gece kardeşim öldürülmüş. Polis beni katil zanlısı olarak yakaladı. Benim, uyuştucu parası vermediği için kardeşimi öldürdüğüm söylendi. Çalışan bir insan olduğum için paraya ihtiyacım yok. Suçsuzum. İftiyaya uğradım. Hasan'ı daha önce ona silah çeken kişiler öldürmüş olabilir. Tahliyemi istiyorum."
Gökhan Çotur, hakiminin "Olay sonrası üzerindeki kazakta kardeşinin kan izleri bulundu. Bu belirlendi. Bu konuda ne söyleyeceksin?" sözleri üzerine "Bu kabul edilebilir bir durum değil" yanıtını verdi. Mahkeme, Gökhan Çotur'un isteği üzerine anne ve babasının tanık olarak dinlenmeki için ileri bir tarihe ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.