Şanlıurfa’da kadınların yürüyüşünde gerginlik

ŞANLIURFA İl Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin silahlı kanadığı YPG'yi simgeleyen flama açan 3 kişinin polis tarafından gözaltına alınmasına kalabalık...

08 Mart 2015 Pazar 15:10
Şanlıurfa’da kadınların yürüyüşünde gerginlik






ŞANLIURFA İl Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin silahlı kanadığı YPG'yi simgeleyen flama açan 3 kişinin polis tarafından gözaltına alınmasına kalabalık tepki gösterdi. Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) önüne oturan grup, polis tarafından gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakılmasıyla eylemini sonlandırdı.
Çeşitli STK ve siyasi parti üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan İl Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yapmak üzere öğle saatlerinde Ali Şelli Parkı'nda toplandı. Sloganlar eşliğinde yürüyüş başlamak isteyen 500 kişilik kalabalıkta bazı kişilerin PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin silahlı kanadığı YPG'yi simgeleyen flama açması üzerine polis tarafından engellendi. Taşınan flamanın yasa dışı olduğunu ve indirilmesini isteyen polis ile kalabalık arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında kalabalığa megafonla seslenen Güvenlik Şube Müdürü Ersen Emekçi, "Öncelikle Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum. Parkın içerisinde bu güzel günde bu güzel kalabalığın yürüyüşüne gölge düşürmek isteyen yasa dışı propaganda yapan kişilere sesleniyorum. Bize bu güzel yürüyüşü durdurmak zorunda bırakmayın. Örgüt propagandası niteliğindeki pankartlarınızı indiriniz. Sapla samanı ayırmak zorundayız. Yasadışı grubu ben yürütemem" diye seslendi.
Uyarıları rağmen flamayı indirmeyen kişilere sivil polisler müdahale etti. Müdahale sırasında polis ile grup arasında arbede çıktı. Bunun üzerine devreye giren Çevik Kuvvet polisleri, flamayı taşıdığı saptanan 3 kişiyi gözaltına aldı ve polis aracına koydu.
3 kişinin gözaltına alındığı olayın ardından bu kez kalabalık Atatürk Bulvarını oturma eylemi yaparak trafiğe kapattı. Bu sırada bazı kişiler bölgede önlem alan zırhlı TOMA aracının önünde oturdu ve gözaltına alınanlar serbest bırakılmasını aksi taktirde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Polis ile HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl’ün görüşmeleri sonucu gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı. 3 kişinin serbest bırakılmasıyla kalabalık yolu araç trafiğine açarak yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Rabia Meydanı'na ulaşan kalabalık, burada yerel sanatçıların katılımıyla düzenlen konseri dinledikten sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.