Şanlıurfa'da tıp merkezi operasyonu: 36 gözaltı

ŞANLIURFA'da devletin 18 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyla tıp merkezlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında doktorların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize...

21 Nisan 2015 Salı 14:04
Şanlıurfa'da tıp merkezi operasyonu: 36 gözaltı






ŞANLIURFA'da devletin 18 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyla tıp merkezlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında doktorların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, muayeneye gelen kişilerin kimlik numaralarıyla tahlil yapılmış gibi göstererek devleti zarara uğrattığı öne sürülen tıp merkezleri, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerince yapılan incelemede ortaya çıkarıldı. Müfettiş raporlarının ardından SGK'nın şikayeti üzerine harekete geçen polisler, Şanlıurfa ve ilçelerindeki tıp merkezleri ile bu merkezlerin denetimini yapanların bulunduğu 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda aralarında doktor, hemşire ve denetmenlerin de bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. SGK müfettişleri ve polisler incelemesinde; tıp merkezlerinin yapılmayan tedavi ve tahlilleri faturalandırdığı, faturaların kontrolünü yapan denetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerini saptadığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.