Sapıklar artık hadım edilecek: Hadım cezası Resmi Gazete'de yayınladı

Cinsel saldırıların hızla arttığı Türkiye'de sapıklara yönelik verilecek cezalara bir yenisi daha eklendi. Tecavüzcüler artık kimyasal yöntemlerle hadım edilecek..

26 Temmuz 2016 Salı 17:25
Sapıklar artık hadım edilecek: Hadım cezası Resmi Gazete'de yayınladı






Sapıklar artık hadım edilecek: Hadım cezası Resmi Gazete'de yayınladı

Son dakika haber, Özellikle çocuklara ve savunmasız kadınlara yönelik cinsel saldırılara karşı Türkiye'de ilk kez 'Kimyasal hadım' cezası verilebilecek. “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı

HADIM CEZASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik, cinsel saldırı suçlularına, 'kimyasal hadım' olarak da adlandırılan ilaçla tedaviyi dekapsamına aldı.
Cinsel suçlardan hüküm alanlara yönelik olmak üzere, ayakta veya yatarak, ilaçlı veya ilaçsız olarak veyahut her iki usul ile de yapılan ve cinsel suçlara yönelik her türlü tedavi usullerini sağlayan yönetmelikte; tedavi için kullanılacak ilaçların bedellerinin Adalet ve Sağlık Bakanlıkları arasında düzenlenecek protokol kapsamında ödeneceği, kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve hastanede yatarak tedavi edilmesine karar verilen hükümlülerin ise tedavileri mahkûm koğuşu bulunan devlet veya üniversite hastanelerinde yerine getirileceği belirtildi.
Hükümlülerin infazın yerine getirilmesinde görev alan personelin uyarı ve önerilerine, uymak zorunda oldukları ifade edildi.
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.