Sarıyer’de Mahalleli İsyanda

Sarıyer'de geçen hafta Cuma günü özel bir üniversiteye ait yurt inşaatında meydana gelen toprak kayması ve çökmenin ardından, çevredeki ev ve iş yerlerinde çatlaklar oluştu.

05 Ağustos 2015 Çarşamba 09:13
Sarıyer’de Mahalleli İsyanda






 

Sarıyer’de Mahalleli İsyanda

Sarıyer'de geçen hafta Cuma günü özel bir üniversiteye ait yurt inşaatında meydana gelen toprak kayması ve çökmenin ardından, çevredeki ev ve iş yerlerinde çatlaklar oluştu.

Yetkililerin ilgisiz davrandığını savunan mahalle sakinleri, çevrede önlem alınmasını istiyor.

Sarıyer, Ayazağa Mahallesi, Hadım Koruyolu Caddesi üzerinde bulunan özel bir üniversiteye ait kız öğrenci yurdu inşaatında, geçen hafta Cuma sabahı toprak kayması ve çökme meydana gelmişti. Belediye yetkilileri, yaptıkları incelemenin ardından inşaat alanını mühürlemiş ve çalışmaları durdurmuştu.

Ayazağa Mahallesi sakinleri olaydan birkaç gün sonra çevredeki ev ve iş yerlerinin duvarlarında ve zeminde çatlaklar oluştuğunu fark etti. Öte yandan yurt inşaatının bulunduğu cadde üzerinde de meydana gelen çatlaklara rağmen yolun çift yönlü olarak araç trafiğine açık olduğu ve herhangi bir önlemin alınmadığı görüldü. Ev ve iş yerlerine girmekten korkan mahalle sakinleri de, yetkililerin önlem almamasından ve ilgisizliğinden yakındıklarını belirtti.

“BURASI BÜYÜK BİR FACİAYA SEBEP OLABİLİR"

Çevredeki bir lokantanın işletmecisi Tunay Meden, 5 gün önce yurt inşaatında meydana gelen toprak kaymasına değinerek, "O akşam benim dükkânımda 15 santimetre genişliğinde yarıklar oldu. Ancak herhangi bir makamdan hiç kimse gelmedi. Üniversite yetkilileri ile şantiye şefi de gelmedi. Bu inşaatta tekrar göçük olabilir. Dükkanımla beraber, müşteri de göçük altında kalabilir. Çocuklarda bu mahalleye gidip geliyor. Şantiye şu anda mühürlenmiş ama hiçbir işlem yapılmıyor. Buranın altından dere geçiyor. Her an burası büyük bir faciaya sebep olabilir. Bütün mahallede yarıklar var" şeklinde konuştu. Engelli bir mahalleli de, "Vatandaşlar evlerine giremiyor. Sabahlara kadar yatamıyorlar. Yetkililerin buraya gelip müdahale etmesini istiyoruz" dedi. Mahalleli ayrıca imza kampanyası başlatarak toplanan imzalarla inşaat firması hakkında tedir almadığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.

Son Güncelleme: 05.08.2015 09:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.