Şehit uzman çavuş Gökçe'yi, Osmani'de 5 bin kişi uğurladı

İbrahim EMÜL- Ömer KOÇ- Çağlar ÖZTÜRK/DÜZİÇİ (Osmaniye), () - ERZURUM-Kars Karayolu'nda PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayına basarak dün şehit düşen bomba imha uzmanı Uzman Çavuş 35 yaşındaki Ali Gökçe, memleketi Osmaniye'nin...

02 Ağustos 2015 Pazar 17:15
Şehit uzman çavuş Gökçe'yi, Osmani'de  5 bin kişi uğurladı






İbrahim EMÜL- Ömer KOÇ- Çağlar ÖZTÜRK/DÜZİÇİ (Osmaniye), () - ERZURUM-Kars Karayolu'nda PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayına basarak dün şehit düşen bomba imha uzmanı Uzman Çavuş 35 yaşındaki Ali Gökçe, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne bağlı Ellek Beldesi'nde 5 bin kişinin katılımı ile gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Ali Gökçe'nin cenazesi Kars İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan tören ardından uçakla Adana'ya, buradan da Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne götürüldü. Gökçe'nin cenazesini memleketinde yaklaşık 5 bin karşıladı. Cenazenin baba evine getirilmesiyle şehidin babası Mehmet, annesi Fatma Gökçe ile kardeşleri ağıt yakıp sinir krizi geçirdi. Şehit için Peçenek Cami'nde düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmaniye Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, şehidin yakınları ve çevreden gelenlerle birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Gökçe ailesinin 10 çocuğundan biri olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Ali Gökçe'nin cenaze töreninde eşi Songül ile oğlu 11 yaşındaki Buğra ve 3 yaşındaki kızı Azra, babalarının Türk bayrağına sarılı tabutunun önündeki fotoğrafına son kez baktı. Şehidin Ankara'da görev yapan Uzman Çavuş kardeşi Hasan Gökçe, ağabeyinin tabutuna sarılarak, "Kanın yerde kalmayacak" diye ağıt yaktı. Diğer kardeşi Reşit Gökçe ise törene şehit ağabeyinin üniformasını giyerek katıldı.

"5 OĞLUM DAHA VAR, ONLARDA VATANA FEDA OLSUN"
Şehit babası Mehmet Gökçe, Osmaniye Valisi Kerem Al'a diğer çocuklarını da vatan için feda etmeye hazır olduğunu söyledi. Gökçe, "5 oğlum daha var. Vatan için gerekirse 5'ini de feda ederim. Gerekirse bende giderim" dedi. Daha sonra kendisini teselli etmeye çalışan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a dönen baba Mehmet Gökçe, "En son izine, geldiğinde, 'Hakkını helal et' dedi. 3 kere, 'Helal et' deyip öyle gitti. Şehit olduğu gece, rüyamda gördüm. Çalının dibinde oturmuştu. Kucağında silahı vardı. 'Oğlum hadi kalk gidelim' dedim. Bana rüyamda, 'Baba ben gidemem, nöbet yerimi terk edemem. Sen beni merak etme. Üzerimde çelik yelek var' dedi. Ben de 'Oğlum sana bir şey olmasın' dedim" dedi.
Şehit Ali Gökçe, daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Ellek Beldesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şehidin tabutu üzerinde sarılı bulunan Türk Bayrağı, babası Mehmet Gökçe'ye teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.