Selçuk Üniversitesi'nde taciz skandalı; Şehvetle sevişmek istemiş

Selçuk Üniversitesi Spor Kültür Daire Başkanlığı görevine vekaletle baktığı dönemde taşeron kadrosunda görevli iki kadına cinsel tacizde bulunan H.H.S'nin koruma kalkanını Danıştay bozdu

15 Mayıs 2018 Salı 07:10
Selçuk Üniversitesi'nde taciz skandalı; Şehvetle sevişmek istemiş






Selçuk Üniversitesi'nde taciz skandalı; Şehvetle sevişmek istemiş

'Şehvetli bir şekilde sevişmek ister misin' diyerek taciz ettiği kadınların hukuk mücadelesini silahla tehdide kadar götüren Selçuk Üniversitesi Spor Kültür Daire Başkanlığ  H.H.S. yargılanacak. H.H.S'nin vekaletle göreve getirildiği dönemde yaşanan skandala üniversite yönetimi, valilik ve YÖK uzun süre sessiz kalmıştı.

Selçuk Üniversitesi'nde 2 kadını taciz ettiği öne sürülen Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı H.H.S'nin yargılanabilmesi için Danıştay'dan izin çıktı. Daha önce Konya Valiliği'nin izin vermediği soruşturmaya Danıştay'ın izin vermemesi üzerine skandal ortaya çıkmıştı. 

Danıştay, Konya Selçuk Üniversitesi’nde 2 kadını taciz ettiği iddiasıyla şikâyet edilen, soruşturma izni verilmeyen Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı H.H.S.’nin yargılanması yönünde karar verdi.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde geçen yıl Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlığı görevini yürütün H.H.S., iddiaya göre 2 kadın çalışana "Sevgilin var mı? Sevgilim olmamı ister misin? Şevhetli bir şekilde sevişmek ister misin?" gibi ifadelerle tacizde bulundu. H.H.S. kadınlardan 28 yaşındaki Tuğba.Ö.’yü olayı kimseye anlatmaması için defalarca silahla tehdit etti. Bir süre sonra tehdit ve tacizlere daha fazla dayanamayan kadın, durumu üniversite yönetimine yazılı olarak bildirdi. T.Ö.’nün şikâyetinin ardından diğer kadın Yasemin C. de H.H.S. hakkında şikâyetçi oldu. Üniversite yönetimi şikâyetlere rağmen işlem yapmazken, sadece şüphelinin görev yerini değiştirdi. Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’ne gönderilen H.H.G. hakkında Konya Valiliği İl İdare Kurulu da "soruşturma açılmasına gerek olmadığı" yönünde karar aldı. Bunun üzerine T.Ö.’nün avukatları Danıştay’a başvurdu.

Danıştay 1. Dairesi, Konya Valiliği’nin men-i muhakeme kararının bozulmasına ve şüphelinin yargılanmasına hükmetti. Yargılama Konya Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Danıştay’ın aldığı kararın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden T.Ö. "Danıştay bozdu. Şimdi bu adam adalet karşısında hesap verecek. Ruh sağlığımın bozuk olduğuna dair verilen raporlar hakem hastane tarafından da onaylandı. Yaklaşık 3 aydır psikolojik tedavi görüyorum. İlaç kullanıyorum. Bu olay hayatımı mahvetti" dedi.

Cinsel taciz olayına tanık olan ve savcılıkta ve karakol ifadelerinde konuyu şeffaf bir şekilde dile getiren diğer kadınların da görevlerinden alınıp başka görevlere sürüldüğü belirtildi. Henüz konu YÖK tarafından inceleme safhasında olduğu için şikayetçi olabilecek ve benzer konularda sesini çıkaracak diğer kişilere de bu görevlendirmelerle göz dağı verildiği öğrenildi. 


TACİZ MAĞDURUNA ÖNCE SÜRGÜN SONRA KORUMA 

Taşeron işçi olarak çalışan cinsel tacize uğrayan mağdur Tugba Ö. çalıştığı özel kalemlik görevinden alınıp başka bir birime gönderildi. Daha sonra oradan da alınarak Atatürk Öğrenci Yurdu’na temizlik işi yapmak üzere sürüldü.Savcılık cinsel tacize uğradığını belirten kadın için ilgili kurumlara yazılar yazarak koruma kararı çıkarttı. 

Valilik ve Konya Emniyet Müdürlüğü mağdur kadın için koruma kararını çıkarttı. Ayrıca kadının korunması için Konya Aile Mahkemesi tarafından mahkeme kararı alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkili ise mağdur kadın için gerekli işlemleri başlattı. Bakanlık, tacizde bulunduğu iddia edilen kişinin ruhsatlı silahına el koymak dahil bir çok kararın alınması için işlemlerin yapılmasını sağladı. 

Son Güncelleme: 15.05.2018 05:25
Anahtar Kelimeler:
TacizSelçuk Üniversitesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.