Şiddetli rüzgar 40 metrelik minareyi yerle bir etti

Onur BAYRAM/SİNANPAŞA (Afyonkarahisar), () – AFYONKARAHİSAR’ın Sinanpaşa İlçesi’nde şiddetli rüzgar bir caminin iki minaresini birden yıktı. Minarelerden birinin yıkılışı cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Sinanpaşa...

01 Şubat 2015 Pazar 23:27
Şiddetli rüzgar 40 metrelik minareyi yerle bir etti






Onur BAYRAM/SİNANPAŞA (Afyonkarahisar), () – AFYONKARAHİSAR’ın Sinanpaşa İlçesi’nde şiddetli rüzgar bir caminin iki minaresini birden yıktı. Minarelerden birinin yıkılışı cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Kılıçarslan Beldesi’nde şiddetli rüzgar Kocatepe Camii’nin iki minaresini birden yıktı. İkindi namazını kılmak için saat 15.00 sıralarında camiye gelen cemaat, minareden ses geldiğini fark etti. Cami bahçesini ve çevresindeki evleri boşaltan mahalle sakinleri, durumu yetkililere haber verdiği sırada 40 metrelik ilk minare büyük bir gürültüyle yıkıldı. Minarenin yıkılmasıyla büyük bir toz bulutu çevreyi sardı.


Kısa bir süre sonra ikinci minare de rüzgarın şiddetiyle yıkıldı. Minarenin yıkılma anı cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi. Rüzgarla hafif hafif caminin diğer tarafına doğru eğilen 40 metrelik ikinci minare, gövdesiyle kürsüsünün ayrıldığı pabuç bölümünden bölündü. Tek parça halinde yere doğru düşen minare havada iki parçaya ayrılarak büyük bir gürültüyle cami bahçesine düştü. Cami bahçesinin zamanında boşaltılması olası faciayı önledi.

Cemaat minarelerin yıkılması sonrası durumu belediye ve jandarmaya bildirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.