Siirt'te 3 Ak Partili kadına saldırıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

 Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT Valiliği, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitinginin ardından Ak Partili 3 kadına saldırıyla ilgili 36 yaşındaki F.B.'nin gözaltına alındığını açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 20:00
Siirt'te 3 Ak Partili kadına saldırıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı






 Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT Valiliği, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitinginin ardından Ak Partili 3 kadına saldırıyla ilgili 36 yaşındaki F.B.'nin gözaltına alındığını açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Siirt'te perşembe günü düzenlediği mitingin ardından ellerinde Türk bayrakları ve Ak Parti afişleri bulunan 3 kadının saldırıya uğramasıyla ilgili bugün Siirt Valiliği yazılı açıklama yaprak, olayın Mosebe görüntülerini basına dağıttı. Açıklamada mitingin dağılımından sonra Aydınlar ve Güres caddelerinin kesiştiği noktada HDP seçim bürosunun bulunduğu belirterek, şöyle denildi:
"HDP (Halkların Demokrasi Partisi) seçim bürosu önünde bulunan gruptaki şahısların, miting esnasında ve dağılım sırasında, 'Biji serok Apo', 'Bizler HDP bizler meclise' şeklinde sloganlar atarak, mitingden çıkan vatandaşlarımıza saldırı girişiminde bulunmaları üzerine, Aydınlar Caddesi üzerinde arbede çıkmış, güvenlik güçleri tarafından derhal müdahalede bulunulmuştur. Olay sırasında bir polis memuru ile Ak Parti mitinginden çıkan ve ellerinde Türk bayrakları ile Ak Parti afişleri bulunan 3 kadın vatandaşımız hafif şekilde yaralanmışlardır. Üç kadının darp edilmesi olayı ile ilgili olarak yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde mobese ve diğer güvenlik kameralarına ve olay civarında bulunan farklı teknik cihazlara ait görüntüler üzerinde inceleme yapılmış, görüntülerden olayın şüphelisi belirlenerek kimlik tespit çalışmaları sonucunda şahsın 36 yaşında F.B. isimli bir erkek şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli TEM Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucunda 29.05.2015 günü saat 18.15 sıralarında il merkezinde yakalanarak gözaltına alınmış ve ikametinde yapılan arama neticesi eylemi ile ilgili deliller ele geçirilmiştir. Geçmiş tarihlerde terör örgütü propagandası yapmak, tehdit, işyerinden hırsızlık konularından şüpheli F.B. hakkında soruşturma yapıldığı anlaşılmıştır. Zanlının eylem öncesi HDP il seçim bürosu önünde bulunan ve polisin müdahale ettiği saldırgan gurubun içerisinde yer aldığı görüntülerde belirlenmiştir." Açıklamada yakalanan F.B.'nin, 'Kasten yaralama ve hakaret', 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'kadına yönelik şiddet', 'seçim kanununa muhalefet' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.