Silifke'de termik santral ve çimento fabrikası eylemi

MERSİN Çevre ve Doğa Derneği, Silifke İlçesi'ne yapılması planlanan termik santral ve çimento fabrikası karşıtı protesto düzenledi. Akdere ve Yeşilovacık Mahallesi'nde yapımı planlanan termik santral ve çimento fabrikasına 'Hayır'...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:02
Silifke'de termik santral ve çimento fabrikası eylemi






MERSİN Çevre ve Doğa Derneği, Silifke İlçesi'ne yapılması planlanan termik santral ve çimento fabrikası karşıtı protesto düzenledi.
Akdere ve Yeşilovacık Mahallesi'nde yapımı planlanan termik santral ve çimento fabrikasına 'Hayır' demek için toplanan dernek üyesi yaklaşık 100 çevreci, 'Akkuyu'da nükleer santral, Akdere'de termik santral istemiyoruz' yazılı pankart açarak eylem yaptı. Akdere Mahallesi'nde toplanıp sloganlar atarak yürüyüş yapan çevrecilere mahalle sakinlerinden de destek geldi.
Meydanda halka hitap eden Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, santralın asit yağmurlarına neden olacağını öne sürdü. Asit yağmurlarının sadece canlılar için değil taş yapıtlar ve eski sanat eserleri için de önemli bir tehlike oluşturduğunu belirten Aslan, termik santral küllerinin toplandığı alanda oluşan radon gazının da havaya karıştığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.