Şişli'de domuz bağı cinayetine 3 tutuklama

Ermeni asıllı Hagop Yakup Demirci'nin evinde, hırsızlar tarafından el ve ayakları bağlanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 15 şüpheliden erkek olan 3'ü tutuklandı.

14 Şubat 2016 Pazar 01:29
Şişli'de domuz bağı cinayetine 3 tutuklama






Şişli'de domuz bağı cinayetine 3 tutuklama

İstanbul Şişli'de Ermeni asıllı Hagop Yakup Demirci'nin evinde, hırsızlar tarafından el ve ayakları bağlanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 15 şüpheliden erkek olan 3'ü tutuklandı. Mahkeme serbest bırakılmalarına karar verdiği 12 kadın şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

İstanbul Şişli’de geçtiğimiz hafta Ermeni asıllı Hagop Yakup Demirci (87) ile eşi Seta Ayda Demirci’yi (79) ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra evde bulunan 1 milyon Türk Lirası değerindeki ziynet eşyasını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12’si kadın toplam 15 şüpheli, bugün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti.
Adli tabiplikte muayene edilen şüpheliler daha sonra Nöbetçi savcılığa çıkarıldı. Savcılık şüphelilerin tamamını dosya üzerinden tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti.
İstanbul Nöbetçi 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadesi alınan şüphelilerden erkek olan 3'ü "adam öldürme, gasp, yağma, konut dokunulmazlığını ihlal" gibi suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakimlik, serbest bırakılmalarına karar verdiği 12 kadın şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve her hafta en yakın karakola giderek imza atmaları suretiyle adli kontol tedbiri koydu.

VAHŞİ OLAYIN GEÇMİŞİ

Şişli'de yaşayan Ermeni asıllı Hagop Yakup Demirci ile Seta Ayda Demirci çiftinin evine giren 3 hırsız, yaşlı çifti domuz bağıyla bağladıktan sonra kasadaki 100 bin TL ve mücevheratla kayıplara karışmıştı. Öğle saatlerinde eve gelen temizlik görevlisinin yaşlı çifti bulmasıyla ortaya çıkan olay sonrası yaşlı çifte ilk müdahale olay yerinde yapılırken, 85 yaşındaki Hagop Yakup Demirci'nin boğularak hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

Son Güncelleme: 14.02.2016 01:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.