Sivas katliamını semah dönerek protesto ettiler

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),() - SİVAS'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 37 kişinin öldüğü olay, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde semah dönülerek protesto edildi. Atatürk Bulvarı üzerindeki araç trafiğine kapalı...

02 Temmuz 2015 Perşembe 14:26
Sivas katliamını semah dönerek protesto ettiler






Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),() - SİVAS'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 37 kişinin öldüğü olay, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde semah dönülerek protesto edildi.
Atatürk Bulvarı üzerindeki araç trafiğine kapalı Yarenlik Alanı'nda toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Emek Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, 22 yıl önce yanarak hayatını kaybeden 33 kişiyi andı. Eyleme destek veren Semah ekibi, protesto yapılan alanda semah döndü.
Yürüyüşe katılanlar üzerinde olayda hayatını kaybedenlerinin fotoğraflarının bulunduğu 'Unutmadık, unutmayacağız' yazılı pankartı taşıyarak 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek' sloganı attı. Bir eylemci de hayatını kaybedenleri eline aldığı bağlamayı havaya kaldırarak andı.
Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, aradan 22 yıl geçmesine rağmen olayın aydınlatılamadığı belirterek şunları söyledi:

"Emperyalizmin ve onun yerli işbirlikçisi siyasal iktidarların beslediği gerici-şeriatçı güçler tarafından gerçekleşen bu katliamın üzerinden 22 yıl geçti. Bu katliam, Maraş, Malatya, Elbistan, Gazi, Roboski gibi birçok katliam gibi aydınlatılmadı. Bu katliamların arkasındaki asıl güçler ortaya çıkarılmadı. Dün Sivas'ta, Maraş'ta, Çorum'da, Malatya'da, Gazi'de Aleviler katledilirken, bu gün Roboski'de, Kobane'de Kürtler, Suriye'nin bir çok kesiminde Aleviler, Şengal'de Ezidiler, Kerkük'te Türkmenler ve adını bilmediğimiz bir çok yerleşim yerinde Süryaniler, Asuriler, Şiiler, Araplar katlediliyor. IŞİD, El Nusra, ÖSO gibi şeriatçı, gerici ve emperyalizm güdümlü cihatçı çeteler dünyanın gözü önünde kan döküyor."
Suriye'de katledilen tüm insanları da andıklarını ve cihatçı grupları protesto ettiklerini ifade eden Erçe, Aleviler olarak zulüm nereden ve kime gelirse gelsin her zaman onun karşısında olacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.