Sivas'ta yük trenleri çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gökhan CEYLAN-Ahmet ÖZTEKİN/SİVAS, () - SİVAS'ın Kangal ilçesi yakınlarında 2 yük trenin çarpışması sonucu yaşanan kazada 1 makinist öldü, 1 makinist ise yaralandı. Trenlerin çarpışması sonucu Kangal-Divriği yolundaki karayolu köprüsü...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 00:45
Sivas'ta yük trenleri çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı






Gökhan CEYLAN-Ahmet ÖZTEKİN/SİVAS, () - SİVAS'ın Kangal ilçesi yakınlarında 2 yük trenin çarpışması sonucu yaşanan kazada 1 makinist öldü, 1 makinist ise yaralandı. Trenlerin çarpışması sonucu Kangal-Divriği yolundaki karayolu köprüsü de hasar gördürken demiryolu ulaşıma kapandı.
Kaza akşam saatlerinde Kangal ilçesine bağlı Çetinkaya köyü yakınlarında meydana geldi. Sivas'tan Malatya'ya demiryolu yapımında kullanılan beton travers taşıyan makinistler 51 yaşındaki Ramazan Ağbaba ve 21 aşındaki Reşat Aşkın idaresindeki 53026 sefer sayılı yük treni Çetinkaya köyü girişindeki Koçköprü altında, Malatya'dan Sivas'a gelen ve makinistinin kimliği öğrenilemeyen boş yük treninin vagonlarına çarptı. Kazada makinistlerden Reşat Aşkın, yanralı olarak kaldırıldığı Kangal Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan diğer makinist Ramazan Ağbaba ise Kangal'da yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla sevk edildiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ağbaba'nın da durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

KÖPRÜ ULAŞIMA KAPATILDI
Kazanın yaşandığı yerde bulunan Kangal-Divriği yolu üzerindeki Koçköprü'nun ayakları devrilen vagonların etkisiyle zarar gördü. Dengesi bozulan köprünün yol kısmında çökmeler yaşandığı görüldü. Köprü tedbiren ulaşıma kapatıldı. Trenlerdeki beton traverslerin de etrafa dağıldığı görüldü.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.