Siverek'teki Elektrik Eylemlerine 3 Tutuklama

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, elektrik faturalarının fazla geldiği iddiasıyla 4 ay önce TEDAŞ binasının ateşe verildiği, belediye ve işyerlerinin taşlandığı eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alının 4 kişiden 3'ü...

22 Ekim 2014 Çarşamba 20:14
Siverek'teki Elektrik Eylemlerine 3 Tutuklama






ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, elektrik faturalarının fazla geldiği iddiasıyla 4 ay önce TEDAŞ binasının ateşe verildiği, belediye ve işyerlerinin taşlandığı eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alının 4 kişiden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Siverek'te geçen 11 Haziran'da elektrik faturalarının fazla geldiğini öne süren bir grup, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu barikatlarla kapatıp eylem yaptı. Kalabalık, Hürriyet Caddesi'nde bulunan belediye binasını ve işyerlerine taşla saldırıp, Hasan Çelebi Mahallesi'ndeki TEDAŞ Başmühendisliği binasını da ateşe verdi. Uyarılara rağmen dağılmayan, çevreye zarar verip polise de taş atan grup, biber gazı ve basınçlı suyla dağıtıldı.

Olayların ardından kamera kayıtlarını incelemeye alan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eylemlere katılan ve kimlikleri saptanan Esat Ayata, Yılmaz Demir, Zeki Bazir ve Nihat D.'yi dün gece geç saatlerde evlerinde yakalayıp gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Esat Ayata, Yılmaz Demir ve Zeki Bazir, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderili, Nihat D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.