Soma Faciası'nda derin ilişkiler: Soma Davası'nı FETÖ kilitlemiş

301 madencimizin şehit düştüğü Soma Maden Kazası sonrası, adalet içindeki FETÖ yapılanmasının terör örgütleriyle kolkola girdiği ortaya çıktı.

28 Aralık 2016 Çarşamba 11:03
Soma Faciası'nda derin ilişkiler: Soma Davası'nı FETÖ kilitlemiş






Soma Faciası'nda derin ilişkiler: Soma Davası'nı FETÖ kilitlemiş


Türkiye'yi yasa boğan Soma maden faciasının ardından yürütülen soruşturmada terör örgütleri arasındaki işbirliği jandarmanın yaptığı operasyonda ortaya çıktı. Maden faciasının ardından halkı galeyana getirmeye çalışan bir derneğe yapılan operasyonda terör örgütü DHKP-C'li 7 kişi yakalandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ MADEN İŞÇİLERİ ADINA DERNEK KURMUŞ PROVAKASYON YAPMIŞ

Edinilen bilgiye göre İzmir'in Kınık ilçesinde kendilerini Somalı işçiler gibi gösteren örgüt mensuplarının faliyeti polis ve jandarmanın takibine takıldı. Terör örgütü DHKP-C üyesi 7 zanlı Maden işcileri Dayanışma ve Mücadele Derneği kurarak halkı sürekli provakasyona teşvik eden eylemlere başladı. Örgütün faaliyetleri, halen  devam eden Soma Faciası davasında da, avukatları aracılığıyla sürdürdüğü iddia ediliyor.


SOMA İDDİANAMESİ'Nİ HAZIRLAYAN FETÖ ÜYESİ ÇIKTI

Bu arada, Soma Faciasını soruşturan savcının da Türkiye'yi sarsan 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası FETÖ üyeliğinden gözaltına alındığı sonra da tutuklandığı ortaya çıktı. İddianamenin hazırlanması sürecinde Soma davasına bakan kritik isimlerin FETÖ yapılanması tarafından belirlenmesi dikkat çekiyor. Olayın soruşturulması sürecinde, FETÖ tarafından atanan görevlilerin madende kriminal inceleme yapılmasına izin vermemesi, adeta Soma faciası ile hükümet arasında bağ kurulması için yoğun çaba harcandığı izlenimini veriyor.

BİLİRKİŞİ HEYETLERİ OLAY YERİNE GİTMEDEN RAPOR HAZIRLAMIŞ


301 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve Türkiye'yi yasa boğan facianın ardından asıl skandal olaylar zinciri mahkeme heyetinin, facainın soruşuturulmasını engellemek için izlediği tutumla başladı. İlk bilirkişi heyetinin maden sahasına gitmeden rapor hazırladığı ve çelişkili ifadelerle, soruşturmayı adeta içinden çıkılamaz hale getirmeyi hedeflediği belirlendi. Daha sonra kurulan ikinci bilirkişi heyeti ise ilk heyetin ifadelerini ve bulgularını yalanladı. Ancak bu kez, sabotaj iddialarını değerlendirmeye bile almadan bilimsel yöntemleri gözaradı ederek alle acele örgüt üyeleri tarafından hazırlanan raporu doğrultusunda görüş ortaya koydu.

Terör örgütü DHKP-C'ye yakınlığı ile bilinen avukatların tezleri ikinci bilirkişi raporunda yer alması ve mahkeme kararları üzerinde etkili olması dikkat çekti. Bu arada bizzat mahkeme başkanı tarafından kurulduğu iddia edilen WhatsApp grubunda, duruşmaya katılan avukatlar ile terör örgütü yandaşlarının neler konuştuğu ise merak ediliyor.

O BARO BAŞKANI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Soma'daki maden faciasının ardından, halkı tahrik eden açıklamaları ile sık sık gündeme gelen Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız'ın FETÖ üyeliğinden tutuklanması'na dikkat çeken maden çalışanları, bölgede terör örgütleri arasındaki işbirliği olduğunu iddia ediyorlar.

OLAY YERİNE AİT OLMAYAN YANICI KUTULAR NEDEN ARAŞTIRILMADI


Soma Maden kazasının ardından, olay yerinde bulunan yanıcı kutuların gizemi ise bir türlü çözülmedi. Madenciler bu kutuların araştırılmasını talep ederken, mahkeme heyeti bu isteği hiçbir zaman kabul etmedi. İki yıldır devam eden yargılama sürecinde savcıların bir kısmının FETÖ suçlamasıyla tutuklandığını belirten maden çalışanları daha çarpıcı bilgileri ortaya atıyor. Kazadan hemen önce sosyal medyada açılan 'DİREN SOMA' hesaplarının ne amaçla ve kimler tarafından oluşturulduğunun araştırılmadığını belirten işçiler 'Ortada direnilecek bir konu yokken ve henüz madendeki facia yaşanmamışken, bu sosyal medya hesapları kimin tarafından ve hangi amaçla kurulduğu mahkeme tarafından araştırılmadı. Araştırma ve koğuşturma konusu bile olmadı. Bu  konuda yaptığımız başvurular nedense kabul edilmedi" diyerek adeta isyan etti..


OLAYI ORTAYA ÇIKARACAK DELİLLERİN ARAŞTIRILMASINI MAHKEME BAŞKANI REDDETTİ

13 mayıs 2014 yılında meydana gelen patlamanın yaşandığı yerde, olay yerine 10 - 15 metre uzaklıkta bulunan 30 kişinin bir süre bekledikten sonra kimseye haber vermeden bölgeyi terk etmesi, aynı yerde patlayıcı kimyasal kutuların bulunması gibi kaza nedenini ortaya çıkaracak hususların incelenmemesi, mahkeme hakimi, bilirkişi heyeti ve DHKP-C'ye yakınlığı ile bilinen whatsapp grubunda buluşması dikkat çekici ayrıntılar olarak kayıtlara geçti. FETÖ ve DHKP-C'nin Soma'da adeta kolkola girdiğini belirten maden çalışanları "Soma faciası istismarcıları mağdurların avukatı olduklarını iddia ederek 3. köprü, 3. Havalimanı gibi milli projeleri protesto eden eylemlerde boy gösteriyor. Mahkeme salonunda ve salon dışında farklı illerde toplumsal hassatiyen uyandıran meselelerle sürekli olarak provakasyona teşvik edici faaliyetlerde bulunuyorlar. Mahkemede mağdurları savunmak yerine kural dışı konulara eğiliyorlar. Mahkeme başkanının terör örgütü DHKP-C'ye yakınlığı olduğu iddia edilen avukatların bu tutumlarına hoşgörülü bir tavır sergilemesine anlam veremiyoruz" diyorlar.



 

Son Güncelleme: 06.09.2017 02:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.