Soma'daki Maden Faciasıyla İlgili Fezleke Tamamlandı

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili savcılık fezlekesinin hazırlanıp, iddianameye dönüştürülmek üzere Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenildi. Manisa Barosu Başkanı...

03 Kasım 2014 Pazartesi 18:51
Soma'daki Maden Faciasıyla İlgili Fezleke Tamamlandı






MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili savcılık fezlekesinin hazırlanıp, iddianameye dönüştürülmek üzere Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenildi. Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız, sanıkların bir bölümü hakkında, kastı aşan taksir, bir bölümü için bilinçli taksir, bazıları için de, hata ve kusurla ölüme neden olmaktan fezleke hazırlandığını söyledi.
Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında çıkan yangın sonrasında, 301 kişi hayatını kaybetti. Kaza sonrasındaki adli soruşturmada ise, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Kazanın ardından yaklaşık 6 aydır soruşturmasını sürdüren Soma Cumhuriyet Savcılığı'nın, 36 kişi hakkında fezleke hazırladığı öğrenildi. Fezleke, iddianameye dönüştürülmek üzere Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Fezlekenin hazırlanmasının ardından açıklama yapan Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız, "Üç değişik suç türüne göre sanıkların sorumlulukları değerlendirilmiş. Sanıkların bir bölümü için kastı aşan taksir, bir bölümü için bilinçli taksir, bir diğer bölümü için de, hata ve kusurla öldürmeye neden olma suçlarından fezleke düzenlenmiş. Hem tutuklu olan sanıklar, hem de davaya dahil edilmesi gereken ve hakkında soruşturma izni istenen kamu görevlisi, müfettiş, kömür işletmeleri görevlileri hakkında da bilinçli taksirden birden fazla adam öldürmeye neden olmak suçundan cezalandırılmalarını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.