Son Dakika Haberleri, 75 terörist teslim oldu, PKK yandaşları panikte

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan teröristler için "sivil halk" yalanına sarıldı. Güvenlik kaynaklarının ortaya koyduğu deliller, tezgahlanmak istenen çirkin oyunu bozuldu.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 13:00
Son Dakika Haberleri, 75 terörist teslim oldu, PKK yandaşları panikte






Son Dakika Haberleri, 75 terörist teslim oldu, PKK yandaşları panikte

Nusaybin’de teslim olan teröristler en çok sosyal medya üzerinden PKK propagandası yapan yandaşlarını üztü. PKK’lıların ‘sivil’ olduğu iddiaları, yapılan swap testiyle çürütüldü. Teröristlerin omuzlarında tüfek izi, saç, el ve yanaklarında bomba artıkları çıktı.

Terörle mücadeleye sekte vurmak isteyenler, Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan teröristler için "sivil halk" yalanına sarıldı. Güvenlik kaynaklarının ortaya koyduğu deliller, tezgahlanmak istenen çirkin oyunu deşifre etti. Teslim olanların omuzlarında tüfek, saçlarında patlayıcı izi var. Ayrıca çoğu Nusaybin nüfusuna kayıtlı değil.

Bölücü örgütteki çözülme, teröristlerin toplu halde teslim olması, PKK yandaşlarını da panikletti. PKK'ya yakın internet sitelerinin yanı sıra bazı HDP'liler; Twitter hesaplarından, teslim olanların terörist değil, sivil oldukları yalanına sarıldı.

8 KİŞİ DAHA TESLİM OLDU

Bölgedeki savcı ve güvenlik kuvvetlerinden alınan bilgilere göre, teslim olan 67 teröristten sadece 15'i Nusaybin nüfusuna kayıtlı. Bu teröristlerin tümünün aynı yaş grubunda olduğuna dikkat çeken kaynaklar, kadın-erkek oranının homojen olmadığını, bunun da bu kişilerin sivil halk değil, seçilerek gönderilmiş terörist olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Bu arada teslim olan PKK'lı sayısı 8 PKK'lının daha eklenmesiyle 75'e yükseldi.

OMUZLARINDA TÜFEK İZİ

Teslim olanlara yapılan swap testlerinde, omuzlarında tüfek kayışı izlerinin bulunması, saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlaması, terörist olduklarını açıkça ortaya koydu. Vücutlarında oluşan izlerin, uzun süre tüfek taşıdıklarını gösterdiği belirtildi.

TEMİZ ELBİSE GİYDİLER

Teröristler, kendilerine sivil görüntüsü verebilmek için, teslim olmadan önce de kıyafetlerini değiştirdi. Yıkanmamaları nedeniyle vücutlarında ağır koku olan teröristlerin, terk edilmiş evlerde buldukları temiz elbiseleri giydikleri kaydedildi. Teröristlerin, sözde mahalle liderlerinin talimatları doğrultusunda hareket ederek, bu yöntemi uyguladıkları belirtildi. Ayrıca PKK'lıların sorgulama sırasında da ortaklaşa belirledikleri şeyleri söylemeleri, sivil değil, terörist olduklarının kanıtı olarak gösteriliyor.


MUHTARA ALÇAK PUSU

Bu arada Mardin Yeşilli'de Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Acu'nun önünü kesen teröristler, muhtarı eski Savur yolu üzerinde öldürüp aracıyla birlikte yaktı.

6 İLDE17 PKK'LI YAKALANDI

Diyarbakır, Şanlıurfa, Muş, Hakkari, Mersin ve Antalya'da 17 PKK'lı yakalandı. Diyarbakır'da aralarında DBP Bismil İlçe Eş Başkanı ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada "Biyografik bilgi formu" adı altındaki çizelgelerin ele geçirildiği, bu dokümanlardan şüphelilerin terör örgütünün sözde mahkemelerine başvurdukları belirtildi. Sur'da yakalanan terörist Elif Akçaren 9 yıl hapis cezası aldı.

TESLİM OLANLAR: PKK KULLANIR ATAR

Mardin Nusaybin'den güvenlik güçlerince paylaşılan görüntülerde teslim olan teröristlerin anlatımları, örgüt içindeki durumu ortaya koydu. Ailesine kızdığı için örgüte katıldığını belirten bir terörist, "Öfkeyle kalkan zararla oturur. Devletin büyüklüğünü anladık" derken, bir kadın terörist silahını kullanmak istememesi üzerine bodruma kapatıldığını anlattı. Bir başka terörist ise "Bize Türk devletini faşist olarak tanıtanlar, bizi orada bırakarak kaçtı. Gençlere de sesleniyorum, PKK sizi kullanır ve atar" dedi. Örgüt içinde taciz, tecavüz ve şiddetin olağan hale geldiğini anlatan kadın terörist kendisinin de taciz edildiğini kaydetti. Öte yandan PKK'nın şehirlerdeki Kürt kökenli gençleri örgüte katılmaları için büyük baskı yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Sultangazi'de Esentepe karakoluna başvuran C.E., PKK/ KCK'ya katılması için tehdit edilip dövüldüğünü belirterek suç duyurusunda bulundu. (Sabah)
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.