Son dakika; Şırnak'ta 9, Tunceli'de 8 terörist öldürüldü

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar Tunceli ve Şırnak'ta yoğunlaşıyor. İki ilde 17 terörist etkisiz hale getirildi.

05 Kasım 2017 Pazar 10:52
Son dakika; Şırnak'ta 9, Tunceli'de 8 terörist öldürüldü






Son dakika; Şırnak'ta 9, Tunceli'de 8 terörist öldürüldü


Şırnak Valiliği, Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyona ilişkin bilgilendirme açıklaması yaptı. Valilikten yapılan açıklamada hava destekli operasyonda 9 kişilik terörist grubun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

İlimiz Bestler Dereler Bölgesinde 04.11.2017 tarihinde başlayan Şehit İstihbarat Binbaşı Koray ONAY Operasyonu kapsamında 05.11.2017 tarihinde Uğur Tepe Bölgesinde tespit edilen (9) kişilik terörist grup icra edilen yakın hava desteği ile etkisiz hale getirilmiştir

Bölgede operasyonlar aralıksız olarak devam etmektedir.

TUNCELİ'DE 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 1'İ SAĞ YAKALANDI

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalında 1'i sağ, 8'i ölü etkisiz hale getirilen teröristlerle çatışmaya giren JÖH timinden 1 uzman çavuşun silahı ve kamuflajını parçaladığı kurşun delikleri çatışmanın şiddetini gözler önüne serdi.
3 gün önce Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri, Nazımiye ilçesi Kadirsırtı Dokuzkayalar bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon yaptı. Şiddetli çatışmanın yaşandığı öğrenilen operasyonda 1’i sağ 9 terörist etkisiz hale getirildi. Ölü olarak ele geçirilen teröristlerden "Savaş" kod adlı Hamza Güler’in (36) terör örgütü PKK’nın sözde ’Dersim saha doğu sorumlusu olduğu, "Tolhildan" kod adlı Ejder Yücedağ ve "Medya Derik" kod adlı Remziye Bağırtan’la birlikte 300 bin lira ödüllü İçişleri Bakanlığının terör arananlar gri listesinde oldukları tespit edildi. Timler tarafından yaralı olarak yakalanan ve gri listede yer alan terörist "Sema" kod adlı Besna Kartal'a ise ilk müdahaleyi askerler yaptı.
9 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede yaşanan şiddetli çatışmayı ise kurşunların isabet ettiği bir uzman çavuşun silahı ile kamuflajındaki delik gözler önüne serdi. Timde yer alan uzman çavuşun silahının kabze kısmı teröristlerin sıktığı kurşunun isabet etmesi sonucu zarar görürken, kamuflajının da kol kısmına isabet eden kurşunun ise yırtarak delik açtığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.