Sosyal Medya'da fuhuş tuzağı kurmuşlar

Kocaeli’de sosyal medya üzerinden tanıştıkları genç kızları çok sayıda beğeni getireceği vaadiyle çektikleri fotoğraflarla tehdit edip, fuhşa sürükleyen çete “Like” operasyonu ile çökertildi.

11 Aralık 2018 Salı 14:31
Sosyal Medya'da fuhuş tuzağı kurmuşlar






Sosyal Medya'da Fuhuş tuzağı kurmuşlar


Edinilen bilgilere göre Kocaeli’de sosyal medya üzerinden tanıştıkları kızları, tehditle fuhuş yapmaya zorlayan şahısların olduğu ihbarını alan Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri inceleme başlattı.

Edinilen bilgilere göre, yürütülen saha çalışmaları neticesinde bir çetenin sosyal medya üzerinden tanıştıkları genç kızlara kendilerini fotoğrafçı olarak tanıtıp, sosyal medya üzerinden yüksek beğeni alabilecekleri fotoğraflarını çekme vaadi ile kandırdırtan sonra çektikleri fotoğraflarla tehdit edip fuhuş yapmaya zorladıkları belirlendi.
Ekipler, şahısların fotoğraf çekmek vaadiyle arkadaşlık kurdukları 16-23 yaşları arasındaki genç kızları, çektikleri fotoğraflarını ailelerine göndereceklerini ve sosyal medyada paylaşacakları tehdidiyle fuhuş yaptırdıklarını tespit etti.

ÇETE DÜZENLENEN OPERASYONLA ÇÖKERTİLDİ

Ekipler tarafından yapılan fiziki ve teknik takibin ardından 14 genç kızı tehdit ederek fuhuş yaptırtan çete üyelerinin S.Ü. (34),F.K. (49),ve M.Ö. (60) olduğu öğrenildi. Şahıslardan S.Ü.’nün çektiği fotoğrafları ailelerine göndereceğini söyleyerek tehdit ettiği genç kızları korsan taksilerle Kocaeli, İstanbul, Yalova ve Sakarya’da bulunan otel ve evlere gönderdiğini belirleyen ekipler, şahısların İzmit’te bulunan evlerine eş zamanlı “Like” adı altında operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda şahıslardan S.Ü., F.K., ve M.Ö. yakalanarak gözaltına alındı.

ŞAHISLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yakalanan şahıslar Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, kimlikleri tespit edilen 14 genç kız hakkında ise gerekli işlemler yapıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar daha sonra Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Son Güncelleme: 11.12.2018 11:48
Anahtar Kelimeler:
Sahte Like
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.