Tabletine oyun yükletirken, bağış kutusunu çaldı

Haluk TURGUT/ÇAYIROVA (Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde, tablet bilgisayarına oyun yükletmek için geldiği bilgisayar teknik servisinde, içinde 100 TL bulunan bağış  kutusunu çalan kadın, güvenlik...

06 Mart 2015 Cuma 14:10
Tabletine oyun yükletirken, bağış kutusunu çaldı






Haluk TURGUT/ÇAYIROVA (Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde, tablet bilgisayarına oyun yükletmek için geldiği bilgisayar teknik servisinde, içinde 100 TL bulunan bağış  kutusunu çalan kadın, güvenlik kamerasına yakalandı. Yapılan araştırmada 'hırsızlık' suçundan sabıkalı olduğu belirlenen D.B. adlı kadın, aranmaya başlandı.
Olay Fatih Caddesi üzerinde bulunan Bahtiyar Durmaz'a ait işyerinde meydana geldi. Buraya oyun yükletmek için çocuğuna ait olduğunu söylediği tablet bilgisayarı getiren 35 yaşındaki D.B., işyeri sahibi tablete oyun yüklerken ön masadaki, içinde 100 TL'nin üzerinde para bulunan bağış kutusunu çantasına koydu. İşi bitince de buradan ayrıldı. İşyeri sahibi Bahtiyar Durmaz, bir süre sonra yoksullara yardım için konulan bağış kutusunun olmadığını anlayınca güvenlik makerası kayıtlarını incelediğinde, onu D.B.'nin çaldığını gördü.
Polisi arayıp, olayı anlatan Bahtiyar Durmaz, şikayetçi oldu. Durmaz, şunları söyledi:

"Bu kadını tanıyordum. Hırsızlık yaptığını da biliyordum. Dükkana geldiğinde hırsızlık yaşanmaması için gözümü dört açmıştım ve sürekli onu gözlüyordum. Ama bağış kutusunu çalacağı hiç aklıma gelmemişti. Ben getirdiği tablete oyun yüklerken oradaki kutuları düzetme bahanesiyle sadaka kutusunu çalmış. Ben o gittikten bir süre sonra sadaka kutusunun olmadığını anlayınca daha sonra güvenlik kamerası kayıtlarını izledim. O kadar dikkat etmeme çağlmen el çabukluğuyla hırsızlık yapmış. Kamera görüntülerini Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüm. Kadının ilçede yaptığı bu ilk değil. Birçok kez yaptı. Şahsın herşeyi bilinmesine ve  herkesin onu tanımasına rağmen kimse müdahale etmiyor. Daha öncesinde komşu bir esnaf arkadaşımızın dükkanından tablet bilgisayar da çalmıştı. O da şikayetçi olmuştu. Onun da güvenlik kamerası kayıtları vardı. Ama görüldüğü gibi hala serbest ve hala çalmaya devam ediyor. Artık bağış kutularını bile çalıyor. Hırsızlık olayından sonra cep telefonu numarasına ulaştık, aradık kendisini geleceğini söyledi ama gelmedi. İnkar ediyor. Görüntü olmasına rağmen inkar ediyor."
Çayırova Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise şikayet üzerine kadının belirlenen adresine gidilmesine rağmen bulunamadığını bildirdi. Şüphelinin kimliği ve eşkalinin bilindiği, en kısa sürede yakalanıp adli makamlara teslim edileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.