Taksim'e çıkmak isteyen 3 ayrı HKP'li grubu polis dağıttı

Taksim'de son durum, Terör örgütü yandaşlarının da aralarında bulunduğu HKP'li 3 ayrı grubun Taksim'e çıkma girişimini polis zor kullanarak engelledi.

01 Mayıs 2016 Pazar 13:16
Taksim'e çıkmak isteyen 3 ayrı HKP'li grubu polis dağıttı






Taksim'e çıkmak isteyen 3 ayrı HDP'li grubu polis dağıttı

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapmak için ısrar eden HKP'li gruplara polis müdahale etti. Beşiktaş'tan Taksim'e farklı zamanlarda gruplar halinde yürüyüşe geçen HKP'li 3'üncü bir gruba daha polis müdahale etti.

Barbaros Bulvarı'ndan yürüyüşe geçen ellerinde HKP bayrakları olan 11 kişilik grubun önü yine polis tarafından kesildi. Eylemciler, sadece basın açıklaması yapacaklarını söylemesi üzerine polis, bu talebe Küçük Kartal Meydanı'nda yapılması şartıyla izin verdi. Bunun üzerine grup burada bir açıklama yaptı. Basın açıklamasının ardından gruptakiler kısa bir süre 'Yaşasın Halkın Kurtuluş Partisi' şeklinde sloganlar attı.

YENİDEN TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYİNCE GÖZALTINA ALINDILAR

Daha sonra tekrar Taksim yönüne doğru yürüyüşe geçen gruptakilerin etrafı polis tarafından çevrildi. Bu sırada eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. 11 kişi yaka paça gözaltına alındı. Gözaltı aracına getirilen eylemciler burada üst aramasının ardından araca bindirildi. Gözaltıları alan minibüs daha sonra emnniyet merkezine hareket etti.


BAKIRKÖY'DE HDP'Lİ GRUBA POLİS MÜDAHALESİ


1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Bakırköy'deki halk pazarı alanına yürüyen HDP'liler ile polis arasında arama noktasında tartışma çıktı. İkinci arama noktasında yaşanan tartışma büyüyünce polis müdahalede bulundu. Polis, gruba biber gazı ile müdahale etti.

EYLEMCİNİN ÜZERİNDE "TAKVİYE" BEKLEYİŞİ


Mecidiyeköy'de 2 eylemci ile 3 sivil polis karşı karşıya geldi.  Gözaltına alınan eylemciler yere yatırıldı. 2 polis bir eylemciye, 1 polis ise diğer eylemciye müdahalede bulundu.  Bu sırada ilginç görüntüler ortaya çıktı. Polisler takviye ekip gelene kadar cadde ortasında eylemcilerin üzerinde dakikalarca beklediler.

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi'ne saat 11.30'da gelen 2 kişi pankart açarak slogan atmaya başladı. "Taksim 1 Mayıs alanıdır" şeklinde slogan atan 2 kişiye çevredeki 3 sivil polis memuru müdahale etti. Polisler pankartı almaya çalışırken, 2 kişi kaçmak istedi. Polislerle eylemciler arasında kısa süreli kovalamaca ve arbede yaşandı. Polisler 2 kişiyi yakalarak yere yatırdı. Yerde de direnen eylemcilerden birine polis ayağı ile bastı. Diğer iki polis memuru direnen ve slogan atmaya çalışan eylemcilerin üzerine çıktı. Eylemcileri gözaltına almak için polisler bu şekilde araç beklerken zor anlar yaşadı. Bir eylemci ve polis memuru yolun ortasında kalmış oldu. Trafik ışıklarının önünde gerçekleşen olay da trafik normal akışına da devam etti. Bu sırada ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Yaklaşık 15 dakika eylemcilerin üzerinde bekleyen polislerden biri pankartın ipini kullanarak yerdeki eylemcinin ellerini bağladı. 20 dakika sonra takviye gelen polislerle birlikte eylemciler polis araçlarına bindirilerek gözaltına alındı.



 
Son Güncelleme: 01.05.2016 13:50
Anahtar Kelimeler:
Taksim 1 Mayıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.