Tarsus'ta hazine kazısı: Roma Kralı'nın hazinesi gecekondunun altında mı

Tarsus halkının iki aydan fazla zamandır dilinden düşürmediği gizemli kazı 70. gününe girdi. FETÖ'nün bile adı karışan kazıda çok sayıda altın şamdanların çıkarıldığı iddia ediliyor.

22 Ocak 2017 Pazar 08:07
Tarsus'ta hazine kazısı: Roma Kralı'nın hazinesi gecekondunun altında mı






Tarsus'ta hazine kazısı: Roma Kralı'nın hazinesi gecekondunun altında mı


Tarsus'ta hazine kazısı, Bir polis memurunun şehit edilmesine neden olan Tarsus'taki gizemli kazı 70 gündür devam ederken, söz konusu bölgede Roma İmparatoru Dakyanus’un hazinelerinin bulunduğu ileri sürülüyor. Halen kazı yapılan bölgeye kimsenin sokulmadığı kazı bölgesinde sır perdesi aydınlanmadı.


Terör örgüt FETÖ'nün de adının karıştığı cinayet ve define kaçakçılığı olayı gizemini korurken, 5 yıl önce katledilen polis memurunun emniyetten aldığı özel izinle kiraladığı gecekondu ile ilgili efsaneler vatandaşların dilinden düşmüyor.

POLİS CİNAYETİ ÇÖZME PEŞİNDE

Mersin'in ilçesi Tarsus’ta, cinayet dosyasının 5 yıl sonra yeniden açılmasının ardından başlayan ve 70 gündür süren gizemli define kazısından başka bir şey konuşulmuyor.

Mersin’in, tarihi Hititler’e kadar uzanan 326 bin nüfuslu ilçesi Tarsus’un 82 Evler Mahallesi, 70 gün önce başlatılan gizemli bir kazıyla çalkalanıyor. İlçe sakinleri ne konuşursa konuşsun, söz dönüp dolaşıp o kazıya geliyor.

5 yıl önce defineciler tarafından öldürüldüğü öne sürülen polisin, o dönem emniyetin izniyle kiraladığı evin avlusunda süren kazıyı yetkililerden başka gören yok. Evlerin arasındaki kazı alanı brandayla kapatılmış. Görüntülemek mümkün değil. Güvenlik güçleri, her an nöbette.

‘ÖZEL DURUM’ TALİMATI

Ama “hayalet kazı” için söylentiler ayyuka çıkmış durumda. Kazının gizemi, esrarengiz olayların araştırılması konu edilen X-Files dizisini bile geçmiş durumda. Kimi “30 ton altın var”, kimi “30 altın şamdan çıktı”, kimi de “Roma İmparatoru Dakyanus’a ait hazine var” diyor.

 
Anahtar Kelimeler:
Tarsusta Hazine
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.