Telefonlu Dolandırıcılık Şüphelisi: Asıl Biz Dolandırıldık, Mağduruz

Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da dolandırıcılık suçundan gözaltına alınan 33 yaşındaki Serdar G., "Asıl biz dolandırıldık, Allah rızası için yardım etmek istedim, suçlandım" dedi. Sakarya'da yaşayan Güner B.'yi telefonla...

08 Kasım 2014 Cumartesi 12:19
Telefonlu Dolandırıcılık Şüphelisi: Asıl Biz Dolandırıldık, Mağduruz






Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da dolandırıcılık suçundan gözaltına alınan 33 yaşındaki Serdar G., "Asıl biz dolandırıldık, Allah rızası için yardım etmek istedim, suçlandım" dedi.
Sakarya'da yaşayan Güner B.'yi telefonla arayıp, örgüt soruşturmasına adının karıştığını söyleyen dolandırıcılar, verdikleri 2 ayrı hesaba 150 bin TL yatırmasını sağladı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Güner B., Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat ederek şikayetçi oldu.

Güner B.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis, izini sürdüğü hesaplardan birinin Adana'da yaşayan Serdar G.'ye, diğerinin de M.Y. adında bir kadına ait olduğunu tespit etti. Adana polisi, düzenlediği operasyonla hesabına 100 bin TL yatırılan Serdar G.'yi Başak Mahallesi'ndeki evinde yakaladı. Serdar G., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, "Hastaneye gitmiştim, adının Cebrail S. olduğunu sonradan öğrendiğim biri yanıma geldi. Vergi borcu yüzünden hesabının bloke olduğunu söyledi. Hasta çocuğunun tedavisi için kendisine para geleceğini, benim hesabımı kullanıp kullanamayacağını sordu. Ben de işin içinde hastalık, insan sağlığı olunca kabul ettim"dedi. Serdar G.'nin iddiası üzerine harekete geçen polis, 29 yaşındaki Cebrail S.'yi de yakaladı. Cebrail S. ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Dolandırıcılık zanlıları Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürülen Serdar G., "Dolandıranlar dışarıda, biz mağduruz, bizi de dolandırdılar. Devlet görevini yapamıyor. Milleti nasıl dolandırdılarsa bizi de öyle dolandırdılar" diye tepki gösterdi.
Polis, Güner B.'nin 50 bin TL yatırdığı ikinci hesabın sahibi M.Y.'ye de ulaştı. Ekiplerin yaptığı araştırmada, M.Y.'nin olaydan 2 gün önce kartını kaybedip, bankaya başvuruda bulunarak hesaplarını dondurduğu ortaya çıktı. Bu nedenle dolandırıcıların Güner B.'nin yatırdığı 50 bin TL'yi çekemediği belirlendi. M.Y.'nin hesabındaki para, savcılık talimatı ile Güner B.'ye iade edildi.
Serdar G. ile Cebrail S. ise nöbetçi mahkemece denetimli serbestlik yasası uygulanarak serbest bırakıldı.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.