Terör örgütüne yönelik operasyonda Kağızman'da 7 terörist öldürüldü

Kars'ın Kağızman ilçesinde, PKK terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, 5 kalaşnikof piyade tüfeği, birer M16 ve bixi makineli tüfek, bol miktarda cephane ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

02 Ekim 2016 Pazar 22:28
Terör örgütüne yönelik operasyonda Kağızman'da 7 terörist öldürüldü






Kars Kağızman'da operasyon, 7 PKK'lı terörist öldürüldü


Terör örgütüne yönelik operasyonda Kağızman'da 7 terörist öldürüldü


Kars'ın Kağızman ilçesinde, terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde, dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyon sırasında insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 terör örgütü mensubu çembere alındı. Ardından "Atak" helikopter ile ateş altına alınan teröristlerden önce 4'ü etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyonda daha sonra 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, bölgede İHA ile 7 teröristin tespit edildiğini ve belirlenen hedeflere helikopterlerle ateş açıldığını belirterek, "Dün gece Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde hava destekli başlatılan operasyon başlatıldı. Bugün öğle saatlerinde 7 kişilik terörist grubu tespit edildi ve helikopterle ateş altına alındı. Operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.
Vali Doğan, bölgedeki hava destekli operasyon sonrası başlatılan arama tarama faaliyetlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

KARS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA


Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla Kars Jandarma Komutanlığınca dün operasyon başlatıldığı belirtildi.
Bölücü terör örgütü mensuplarının insansız keşif araçlarıyla tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Saat 11.00 sıralarında Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında yapılan arama-tarama faaliyeti esnasında bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlanmış, yapılan 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine hava destekli operasyon sonucunda girilen silahlı çatışmada 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede yapılan arama sonucunda, örgütün Kağızman Çemçe bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu 6 terörist ölü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir. Teröristlerle birlikte, 5 kalaşnikof piyade tüfeği, birer M16 ve bixi makineli tüfek bol miktarda cephane ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."
Açıklamada, teröristlerin Erzurum, Kars ve Ağrı illerinde sivil vatandaşların katledilmesi başta olmak üzere sabotaj, saldırı ve yol kesme eylemlerine katıldıkları tespit edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Güvenlik güçlerimizin bölgede yaptığı operasyonlar devam etmektedir. Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.