Terör örgütünün İstanbul için katliam planı çökertildi

Terör örgütünün İstanbul'da kanlı eylem plânları yaptığı istihbaratı üzerine harekete geçen Güven Timleri, Fatih'te iki çocuğun çanta içinde taşıdığı 7 el yapımı parça tesirli bomba buldu. Haberin devamını oku..

23 Kasım 2015 Pazartesi 00:25
Terör örgütünün İstanbul için katliam planı çökertildi






Terör örgütünün İstanbul için katliam planı çökertildi

İstanbul Fatih'te polisin iki çocuk üstünde yaptığı aramada 7 adet el yapımı parça tesirli bomba bulması, örgütün büyük bir katliam planını son anda bozdu. 16 ve 17 yaşındaki iki çocuğun taşıdığı çantada ateşleme fitilleri ve eldivenler ile 5 litrelik bidon içinde benzin taşıdıkları ortaya çıktı. Örgüte ait olduğu tesbit edilen bombaların nereye götürüldüğü konusunda henüz bir açıklama yapılmadı, çocuklardan birinin polis kayıtlarında hırsızlık malı alıp satmaktan kaydı bulundu. İşte haberin detayları...

GÜVEN TİMLERİ YAKALADI...

Fatih'te Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 çocuğun üzerinden 7 el yapımı, parça tesirli bomba ile 5 litre benzin ele geçirdi.

YDG-H BOMBALI SALDIRI İSTİHBARATI VARDI

İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'nin çeşitli ilçelerde bombalı saldırılar gerçekleştireceği istihbaratı üzerine yoğun bir çalışma başlatarak, şüpheli kişiler üzerinde çalışma başlattı.

Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih Nişanca Mahallesi Molla Taşı Caddesi üzerinde şüphelendikleri D.A.(17) ve A.Y.(16) isimli çocukları durdurarak arama yaptı. Polis ekipleri şüpheli D.A. isimli çocuğun taşıdığı çantada 7 el yapımı, parça tesirli, fitil ateşlemeli bomba ile plastik eldivenler buldu. Ekipler, A.Y. isimli çocuğun elindeki poşette de 5 litre benzin ele geçirdi.

Şüpheli D.A.'nın 'İzinsiz gösterilere katılmak' ve 'Hırsızlık malı satın almaktan 'tan suç kaydının olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli D.A. ve A.Y. Üsküdar'da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Son Güncelleme: 23.11.2015 00:35
Anahtar Kelimeler:
Fatih Bombalı Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.