TIR'da sıkışan sürücü ve oğlunu kurtarma seferberliği

ADANA'da kum yüklü kamyona arkadan çarpan TIR'ın sürücüsü ile 6 yaşındaki oğlu araçta sıkıştı. Alev alan TIR'daki yangın vatandaşlar tarafından söndürülüp baba ile oğlu kurtarıldı. Kaza, Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu'nun...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:22
TIR'da sıkışan sürücü ve oğlunu kurtarma seferberliği






ADANA'da kum yüklü kamyona arkadan çarpan TIR'ın sürücüsü ile 6 yaşındaki oğlu araçta sıkıştı. Alev alan TIR'daki yangın vatandaşlar tarafından söndürülüp baba ile oğlu kurtarıldı.
Kaza, Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu'nun Balcalı çıkışında öğle saatlerinde meydana geldi. 45 yaşındaki Garip Çetin yönetimindeki 33 CUU 13 plakalı TIR iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu 52 yaşındaki Mehmet Dönmez yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait 01 ZD 770 plakalı kum yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile belediyeye ait kamyon yoldan çıkıp, bariyerlere çarparak durdu. Kamyonun sürücüsü Mehmet Dönmez, hafif yaralandı.
Alev alan TIR'ın sürücüsü Garip Çetin ile beraberindeki kimliği öğrenilemeyen 6 yaşındaki oğlu ise aracın içinde sıkıştı. Yoldan geçen vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ettiği TIR'ı kısa sürede söndürdü. Vatandaşlar, baygın haldeki çocuğu araçtan çıkarttı. Olay yerine çağrılan kurtarma ekipleri kısa sürede gelerek Garip Çetin'i çıkartmak için çalışmalara başladı. Ekipler kurtarma çalışması yaparken, kaza nedeniyle otoyolda trafik durma noktasına geldi. Oluşan uzun araç kuyruğu, trafik ekiplerinin kontrolünde tek şeritten sağlandı.
İtfaiye ve Cankur ekipleri, Garip Çetin'i yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında kurtardı. Ayaklarında yanıklar bulunan Garip Çetin ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hafif yaralı olan Mehmet Dönmez Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet, kimliği belirlenemeyen çocuk ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Çarpmanın etkisi ile ön panele parçalanan TIR'ın hız göstergesi 90 kilometrede takılı kalırken, Mehmet Dönmez, "Sağ şeritte ilerliyordum, birden arkadan çarptı. Ben de kontrolden çıkıp, bariyerlere vurdum. Uyuyup uyumadığını bilmiyorum, ama süratliydi" dedi.
Polis ekipleri, kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.


FOTOĞRAF 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.