Tlb'den "başörtü Yönetmeliği"nin İptali İçin Başvuru

Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () Türkiye Liseliler Birliği'nden (TLB) bir grup öğrenci saat 14.30 sırlarında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup daha sonra, ortaöğretimde başörtüsünün önünü açan...

30 Eylül 2014 Salı 16:11
Tlb'den






Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () Türkiye Liseliler Birliği'nden (TLB) bir grup öğrenci saat 14.30 sırlarında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup daha sonra, ortaöğretimde başörtüsünün önünü açan yönetmeliğin iptali için başvuruda bulundu.
"KADIN TÜRBAN İLE ÖZGÜRLEŞTİRİLMEZ"
Türkiye Liseliler Birliği İl Temsilcisi Özge Aydın, "4+4+4 gerici eğitim sistemi önce okullara serbest adı altında kılık kıyafet sistemini getiriyor. Sonra üniversitelerde türbanın önü açıldı. Daha sonra lislerde türbanın önü açılıyor. Şimdi ise ilkokullarda türbanın önü açılıyor. Türkiyede 60 yıldır bilim düşmanları öğrenciye saldırıyor. Bunun son hamlesi de ilkokullara türbanı getirmektedir. Atatürk ile birlikte kurduğumuz cumhuriyetimiz laik çağdaş ve gençliği öğretimin merkezine koyuyor. Bugün geldiğimiz noktada ise gençlik mürit olarak görülüyor. Bunu kabul etmiyoruz. Türbanın ilkokula kadar indirilmesi kadının köle olmasını istemektir. Kadını türban ile özgürleştiremezsiniz. Kadın türbanla gericiliğe itersiniz. Türbanın ilkokullara kadar indirilmesi bir anayasal suçtur. Buradan yetkili makamları uyarıyoruz suç işlemeye devam etmeyin" şeklindeki basın açıklamasını okudu.

"ÇOCUKLARIMI OKULA GÖNDERMEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"
4 kız çocuğu bulunan İslam İleri isimli bir kişi ise, "Bugün buraya suç duyurusunda bulunmak için geldim. Bu karar itiraz ediyorum. Hatta bu karar yüzünden çocuklarımı okula göndermemeyi düşünüyorum. Çocuklarımın hepsi okullarında başarılıdır. Buraya suç duyurusunda bulunamak için İstanbul Bölge İdare Mahekemesi'ne geldim" dedi.
Grup, yönetmeliğin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçelerini sundu.
(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.