Trabzon'da faciadan dönüldü, uçak pistten çıktı

Ankara Trabzon seferini yapan uçak, Trabzon Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıktı. Kaza sırasında can kaybı ve yaralanan olmadı.

14 Ocak 2018 Pazar 00:13
Trabzon'da faciadan dönüldü, uçak pistten çıktı






Trabzon'da faciadan dönüldü, uçak pistten çıktı

Ankara’dan kalkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Trabzon Havalimanı'na iniş sırasında bir yolcu uçağı, pistten çıktı. Uçak pist dışındaki toprak alana girerken, kazada ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Yolcuların tahliye edilmeye başlandığı belirtildi.

Ankara Trabzon seferini yapan yolcu uçağının pist dışına çıkması sırasında yolcular arasında büyük panik yaşandı. Trabzon'dan gelen ilk bilgilere göre, uçağın pistten çıkarak toprağa çakılması sırasında bazı yolcular yaralandı. Yaralanan yolcuların sağlık durumu hakkında henüz bilgi yok.


TRABZON HAVALİMANI SABAH 08.00'A KADAR UÇUŞLARA KAPATILDI

Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan Pegasus firmasına ait yolcu uçağı pistten çıktı. Piştten çıkan uçak nedeniyle havalimanı uçak iniş kalkışına sabah saat 08.00'a kadar kapatıldığı bildirildi.

PEGASUS UÇAĞI
Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan Pegasus firmasına ait yolcu uçağı pistten çıktı. Apron, uçak iniş kalkışına tamamen kapatıldı. Uçağın pistten çıktığı noktaya itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yaptığı açıklamada, Ankara'dan Trabzon'a gelen uçağın iniş yaptıktan sonra pistten dışarıya çıktığını söyledi.

Yavuz, yolcuların tahliye edildiğini belirterek "Herhangi bir yaralı yok." dedi.

VALİ YAVUZ: HERHANGİ BİR SIKINTI KALMADI


Trabzon Valisi Yücel Yavuz, havalimanının tedbir amacıyla uçuşa kapatıldığını, saat 01.30 itibariyle herhangi sıkıntının kalmadığını belirterek, "Yolcular tahliye edildi. Yakınları gelerek yolcuları aldı. Aracı olmayanlara araç temin edildi. Uçak indikten sonra manevra yapmadan önce kayma veya başka bir nedenden dolayı pistten çıkıyor. Şu an itibariyle havalimanı tedbir amacıyla uçuşa kapalı. İlk aşamada açılacak. Yaralımız yok. Tedbiren hastaneye başvuranlar var. Ama olayla ilgili bir yaralımız yok" diye konuştu.


YOLCULAR O ANLARI ANLATTI


Olay sırasında uçakta bulunan yolculardan Fatma Gördü, o anları anlattı. Uçağın iniş sırasında büyük bir gürültü ile savrulduğunu anlatan Fatma Gördü, "Bir anda savrulduk. Uçak ön tarafa çakıldı, arka taraf havaya kalktı. Herkes panik yaptı" dedi.
Bir başka yolcu ise, nasıl olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

PEGASUS'TAN İLK AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları, Ankara-Trabzon seferini yapan uçaklarının Trabzon Havalimanı'nda iniş sırasında pistten çıkması ile ilgili açıklama yaptı.
Yapılan yazılı açıklamada "Pegasus Hava Yolları’na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli 21:25 Ankara kalkışlı Ankara-Trabzon uçağının, bu akşam (14 Ocak 2018) Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğrulamaktan dolayı üzgünüz. Uçağımızdaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmiştir. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir" denildi.

11 YOLCU TEDBİR AMAÇLI HASTANELERE KALDIRILDI

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının iniş sırasında pistten çıkmasının ardından 11 yolcunun tedbir amaçlı ambulanslarla Trabzon'daki çeşitli hastanelerde kaldırıldığı öğrenildi. Yolcuların ciddi yaralanmaları veya sağlık sorunlarının bulunmadığı ancak talepleri üzerine hastanelere kaldırıldıkları bildirildi.

AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR

Son Güncelleme: 13.01.2018 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.