Türk-iş Genel Başkanı: Terör Gündeme Gelince İşçi Sorunları Unutuluyor

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye'de terör gündeme geldiği zaman işçi sorunlarının ikinci plana itildiğini, bunun bedelini orta ve dar gelirlilerin ödediğini...

21 Ekim 2014 Salı 13:10
Türk-iş Genel Başkanı: Terör Gündeme Gelince İşçi Sorunları Unutuluyor






Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye'de terör gündeme geldiği zaman işçi sorunlarının ikinci plana itildiğini, bunun bedelini orta ve dar gelirlilerin ödediğini söyledi.
Adana'da Türk-İş tarafından düzenlenen İş Sağlığı Güvenliği Semineri'ne Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Ergün Atalay, Türk-İş'e bağlı 35 sendika, 500 şube ve 930 bin üye olduğunu söyledi. Türk-İş'in önceliğinin Türkiye olduğunu belirten Atalay, "6-7 Eylül'den sonra Türkiye'de gündem değişti. Bin 200'ün üzerinde kamu binası yakıldı. Ambulanslar, kütüphaneler yakıldı. 38 vatandaşımız can verdi. Terör gündeme geldiği zaman çalışma hayatının, sorunları ülkenin sorunları 2'nci, 3'üncü planına itiliyor. Bunun bedelini, dar ve sabit gelirliler ödüyor. Haritaya baktığınız zaman, bu ülkeye herkes geliyor. Ama bizim gideceğimiz hiç bir yer yok" dedi.
Türkiye'nin iş konusunda önce kendi işsizlerine öncelik vermesi gerektiğini belirten Atalay şöyle konuştu:

"Suriye'den gelen insanlarımız var. Hoş geldiler sefa geldiler. Bu ülke 4 milyar dolar bu insanlara para akıttı. Bakmaya devam etsin. Biz Türk-İş topluluğu olarak bundan memnun oluyoruz. Ama çalışma hayatına katılırken, bunun önceliği ülkemizde bulunan işsizler olsun. Sonrasında gelen kardeşlerimize öncelik tanıyalım. Önce bu evin içinde olan meslek sahibi olanlara yapalım. Sonrasın da boş alan kalırsa gelen kardeşlerimize olsun. Bu dünyanın her yerinde böyle olması lazım."
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye seminere katıldıkları için teşekkür ederek, hediye verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.