Tutuklu hakimin eşinden "nefret ve ayrımcılık" şikayeti

     Özden ATİK / İSTANBUL, () İSTANBUL 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin halen tutuklu bulunan eski hakimi Metin Özçelik'in eşi Uzman Doktor Hatice Kutbay Özçelik, eşi hakkındaki soruşturma nedeniyle işine son verildiği...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 17:17
Tutuklu hakimin eşinden






 

  

Özden ATİK / İSTANBUL, () İSTANBUL 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin halen tutuklu bulunan eski hakimi Metin Özçelik'in eşi Uzman Doktor Hatice Kutbay Özçelik, eşi hakkındaki soruşturma nedeniyle işine son verildiği gerekçesiyle, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Dekan Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ile tespit edilecek diğer sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Hatice Kutbay Özçelik, avukatı Önder Durdu aracılığıyla bugün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bir şikayet dilekçesi sundu. Dilekçede, Özçelik'in Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'nda 4 yıl boyunca öğretim üyesi doktor olarak çalışırken, 7 Mayıs 2015'te işine son verildiği belirtildi.

"KEYFİ UYGULAMALARLA İŞTEN ÇIKARTILDI"
Uzm. Dr. Hatice Kutbay Özçelik'in eşi Metin Özçelik'in İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olduğu sırada vermiş olduğu hukuki bir karar sebebiyle 30 Nisan 2015'te tutuklandığı anlatılan dilekçede, eşinin açığa alınıp tutuklanmasıyla birlikte şikayetçinin çalışmakta olduğu hastanede olumsuz tutum ve tavırlarla karşılaştığı ifade edildi. Şikayetçi hakkında tek bir disiplin cezası dahi bulunmamasına rağmen "insaf sınırlarını zorlayan keyfi uygulamalar" sonrasında işten çıkatıldığı ileri sürüldü.

"YARDIMCI DOÇENTLİK KADROSUNA BAŞKASININ BAŞVURMASI SAĞLANDI"
Dilekçede, Nisan ayı içinde üniversite bünyesinde bir kişilik yardımcı doçentlik kadrosu açılınca bölüm başkanlığı nezaretinde şikayetçinin kadroya başvurması kararı alındığı, ancak Metin Özçelik'in açığa alınmasından 2 gün sonra gerekli şartları taşımayan bir başka kişinin kadroya başvurmasının sağlandığı iddia edildi.

"MESLEKİ BİLGİLERİ TV PROGRAMINA SIZDIRILDI"
Ayrıca, bir televizyon kanalındaki programda, "Dekandan alınan bilgiye göre Yrd. Doç. olmak için başvuruda bulunduğu, bunun sebebinin de eşinin İstanbul dışına tayininin önüne geçmek olduğu" yönünde mesnetsiz iddialarda bulunulduğu anlatıldı. Mesleki ve akademik kişisel bilgilerinin programa sızdırıldığını öğrenen Hatice Kutbay Özçelik'in fakülte dekanı ile görüştüğü, dekanın kendisine "eşlerin her zaman doğru olamayacağını" söyleyerek kişilik hakkına saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

"EŞİNİ ZİYARETİNDEN SONRA İŞTEN ÇIKARILDI"
Dilekçede, şikayetçinin, eşini cezaevinde ziyaret etmesinin çocuklarının psikolojisi için elverişli olup olmadığını öğrenmek amacıyla psikoloğa gitmek için 1 günlük mazeret izni istediği, bu talebinin reddedilmesi üzerine çalıştığı hastanede muayene olarak istirahate çekildiği anlatıldı. Ayrıca, Hatice Kutbay Özçelik'in çocuklarını psikoloğa götürdükten sonra Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşini ziyaret ettiği, bir gün sonra da, 7 Mayıs günü savunması alınmadan işten çıkarıldığı belirtildi.

"OĞLUNUN KREŞTEN KAYDI SİLİNDİ"
Hatice Kutbay Özçelik'in 5 yaşındaki oğlunun üniversite bünyesindeki kreşten kaydının silindiği de anlatılan dilekçede, eşi hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle şikayetçinin haksız yere işten atılarak ekonomik özgürlüğünün elinden alındığı vurgulandı. Şikayetçi Hatice Kutbay Özçelik'e yönelik TCK'nın 122. maddesindeki "nefret ve ayrımcılık" suçunu işledikleri öne sürülen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ve soruşturma aşamasında tespit edilecek sorumlular hakkında soruşturma açılarak cezalandırılmaları talep edildi.

SİLAHLI ÖRGÜT ÜYESİ OLMAK SUÇUNDAN TUTUKLANMIŞTI
Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamı operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polisin dosyalarında reddi hakim kararı verdikten sonra açığa alınan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin eski hakimi Metin Özçelik, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "Silahlı örgüt üyesi olmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.