Üniversitede 'yumruklaşma' Soruşturması

Mehmet ÇINAR/BURDUR, () - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Genel Sekreteri Yusuf Altındal ile Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş'ın yumruklu kavgasını, özel kalemde çalışanlar ayırdı. MAKÜ'de Rektör Prof. Dr....

08 Kasım 2014 Cumartesi 12:15
Üniversitede 'yumruklaşma' Soruşturması






Mehmet ÇINAR/BURDUR, () - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Genel Sekreteri Yusuf Altındal ile Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş'ın yumruklu kavgasını, özel kalemde çalışanlar ayırdı.
MAKÜ'de Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı'nın danışmanlığını yapan MAKÜ Sanayi İşbirliği ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş ile MAKÜ Genel Sekreteri Yusuf Altındal arasında, genel sekreterlik makamında yaşandığı öne sürülen karşılıklı küfür ve yumruklu kavganın ardından inceleme başlatıldı.
İki hafta önce üniversitede 1'inci Uluslararası Ticaret Kongresi'ni düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş, aleyhine konuşmalar yaptığını ileri sürdüğü Genel Sekreter Yusuf Altındal'ın makam odasına gitti. İkili arasında hakarete varan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü. Genel Sekreter Altındal'ın, rektör danışmanı Sarıtaş'a 'oğlum, seni adam edeceğim' gibi ifadeler kullandığı, içeriden gelen sesleri duyan özel kalemdeki görevlilerin odaya girerek birbirini yumruklayan ikiliyi ayırdığı belirtildi.
Üst yönetimdeki bu kavga Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde geniş yankı uyandırırken, Rektörlük de inceleme başlatıldı. İncelemenin tamamlanması sonrasında da her iki isme yönelik idari soruşturma açılacağı belirtildi.
Bu olayın ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, gereken verimin alınamadığı gerekçesiyle 4 ismin görev yaptığı danışmanlık birimini lağvetti. Bu kararla Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş'ın da Rektör Danışmanlığı görevi sonlandırıldı.
YÖK'E ŞİKAYET ETTİ

Olayın ardından Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş hem Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı hem de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü'ne şikayet dilekçesi gönderdi. Yrd. Doç. Dr. Sarıtaş dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
"Konuşmanın başında Genel Sekreter'in bana söylemesiyle 'eke' olduğumu öğrendim. (Eke: Yaşı küçük olduğu halde sözleri ve davranışları büyükmüş gibi olan çocuk) Genel Sekreter konuşmalarına devam ederken hep hakaretvari bir ses ve üslupla 'oğlum' hitabını kullanmasını bile, ilerleyen yaşına vererek önemsemedim. Aramızda Rektörümüz tarafından da bilinen '3' olayını açarak, '4'ü bir yerine s…..ğım' diyerek konuşmaya devam etti. Kapının da kapalı olmasından cesaretlenerek hakaretlerine devam etti ve 'Seni adam edeceğim' benzeri bir cümle kurdu. Masasından kalkarak fiziki şiddetle odadan atmaya çalıştı, fiili darp etti. Sesler üzerine kapının açılmasıyla odaya girenler ile ben odadan ayrıldım. Cezai haklarım saklı kalmak kaydıyla, gereğini bilgilerinize arz ederim."
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş'ın şikayet dilekçesinde bahsettiği '3' olayının, Genel Sekreter Yusuf Altındal'a bazı talepleri için verilen 3 farklı dilekçenin de olumsuz yanıt alması olduğu öğrenildi.
'SORUŞTURMA MUTLAKA AÇILACAK'
Üniversitedeki yumruklu kavgaya ilişkin Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, kamusal alanda bu şekilde bir faaliyet olmasından dolayı bir inceleme başlatıldığını ve incelemenin tamamlanmasının ardından ilgililer hakkında da mutlaka soruşturma açılacağını kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Saatcı, üniversitede 4 isimden oluşan Rektör Danışmanlığı Birimi'nin de gereken verimin alınamadığı için kapatıldığını ve danışmanlık görevlerinin de sona erdiğini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.