Üniversiteli Gençten Askerlerin Şehit Edilmesine Dövizli Tepki

Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de üniversite öğrencisi Gürcan Aybak, Hakkari Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesine 'Uyanman için kaç şehit lazım Türk' yazılı dövizle tepki gösterdi.   Anadolu Üniversitesi öğrencisi...

25 Ekim 2014 Cumartesi 23:24
Üniversiteli Gençten Askerlerin Şehit Edilmesine Dövizli Tepki






Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de üniversite öğrencisi Gürcan Aybak, Hakkari Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesine 'Uyanman için kaç şehit lazım Türk' yazılı dövizle tepki gösterdi.  

Anadolu Üniversitesi öğrencisi olduğunu belirten Gürcan Aybak, akşam saatlerinde Yenibağlar Mahallesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önüne bir arkadaşıyla birlikte geldi. 'Uyanman için kaç şehit lazım Türk' yazılı dövizi, yanındaki arkadaşı da Türk Bayrağı tutan Gürcan Aybak askerlerin şehit edilmesine tepki olarak alışveriş merkezinin önünde durdu. Üniversiteli Gürcan Aybak şöyle konuştu: "3 şehidimiz var. Özellikle twitterda gezinirken bazı PKK'lı insanların attıkları twitterları gördüm. Askerlerimizin şehit edildiği fotoğrafını gösterip bununla eğlenen insanları gördükten sonra evde sinirim bozuldu. Yapabileceğim tek şey dışarı çıkmaktı. Bizim devletimiz var. Devletimiz bizi korur, kendini korur, kendi kırmızı çizgilerini koyar diyoruz. Ama ne yazık ki görüyoruz ki son günlerde devletimiz kendini kırmızı çizgilerini koruyamıyor. O yüzden ordu sivilleşirse siviller ordulaşır. Ben de bir birey olarak bir Türk milliyetçisi olarak buraya geldim. Tepkimi göstermeye çalışıyorum. Döviz hazırladım. Bayrak da getirdim yanıma. O yüzden arkadaşımı da çağırdım. Sağolsun geldi. İki kişi olarak burada insanları bilgilendirmek, insanlardaki o eski mili duygularını uyandırmaya çalışıyoruz. Amacımız bu." 
Gürcan Aybak gazetecilerin 'İki kişi yeterli mi sizce?' sorusu üzerine "İki kişi tabi yeterli. Ben bir Türk dünyaya bedel sözüne kesinlikle inanıyorum ve katılıyorum. Kendime de inancım tam. Bu ben değil başka bir kişi de burada tek başına dikilse ona da inancım tam olur" yanıtını verdi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.