Uyuşturucu tacirlerine 'Ramazan paketi' operasyonu: 19 gözaltı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, jandarma tarafından uyuşturucu imalatı ve satıcılarına yönelik ortaklaşa 'Ramazan Paketi' kod adlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden...

03 Temmuz 2015 Cuma 11:47
Uyuşturucu tacirlerine 'Ramazan paketi' operasyonu: 19 gözaltı






Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, jandarma tarafından uyuşturucu imalatı ve satıcılarına yönelik ortaklaşa 'Ramazan Paketi' kod adlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 10'u tutuklanırken, 9 kişinin de sorgusunun devam ettiği bildirildi.
Mersin İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığının 3 aydır takipte olduğu uyuşturucu imalatı ve satıcılarına yönelik, Erdemli ilçesine bağlı Tömük ve Kargıpınarı Mahallesinde 19 farklı adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 1 kilo eroin, 320 gram esrar, 570 extasy uyuşturucu hap ve 100 kök hintkeneviri ele geçirildi. Uyuşturucu satıcılarının Mersin'den temin ettikleri uyuşturucuları özellikle okul önlerinde öğrencilere sattığı tespitinin yapıldığı ve 3 aydır takip edildiği belirtildi.
Uyuşturucu satıcılarının kendi aralarında telefon görüşmesi yaparak, "Ramazan paketi var mı? Hasta var gönder" diyerek şifreli olarak haberleştikleri öğrenildi.
19 farklı adrese yapılan operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 10'u, uyuşturucu imalatı ve ticareti yapma suçlaması ile çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 9'unun sorgusuna devam ediliyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.