Vali Altıparmak: Mukaddes'in öldüğü hafta 8 bini aşkın taşıt denetlendi

Nursima KESKİN/ERZURUM,() - ERZURUM'da düzenlenen Kent içi Trafik güvenliği toplantısında Vali Ahmet Altıparmak, halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversiteli Mukaddes Yasan'ın ölümünden önce başlayan denetimlerin...

31 Mart 2015 Salı 17:53
Vali Altıparmak: Mukaddes'in öldüğü hafta 8 bini aşkın taşıt denetlendi






Nursima KESKİN/ERZURUM,() - ERZURUM'da düzenlenen Kent içi Trafik güvenliği toplantısında Vali Ahmet Altıparmak, halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversiteli Mukaddes Yasan'ın ölümünden önce başlayan denetimlerin bir hafta sürdüğünü belirterek "Bir hafta içinde 8 bin 130 araç denetledik" dedi.
Valilikte düzenlenen Kent İçi Trafik Güvenliği toplantısına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, oda başkanları ve kurum müdürleri katıldı. Vali Ahmet Altıparmak, toplu taşıma araçları ve öğrenci servisleriyle ilgili sık sık şikayetler aldıklarını bunun üzerine denetlemeleri artırdıklarını bildirdi. Geçen 25 Mart'ta Yakutiye Belediyesi önünde yayalar için yanan yeşil ışıkta karşıya geçmek isterken halk otobüsü altında kalarak can veren Atatürk Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan'ın (17) ölümünden 2 gün önce başlayan denetimlerin bir haftada rekor seviyeye ulaştığına dikkati çeken Vali Altıparmak, şunları söyledi:
"Bu elim olay yaşanmadan önce başlayan ve 7 gün devam eden denetimlerde 8 bin 130 araç denetlendi. Kurallara uymayanlara uygun cezalar verildi. Otobüs, minibüs ve servisler denetlendi. Ancak sadece denetleme ve ceza başlı başına çözüm değil. Şoförlerin tekrar değişik kurslardan, eğitimlerden geçilmesi gerekiyor. Ayrıca cezayı tekrar tekrar işleyene yönelik yaptırımları biraz daha sert olarak uygulanmalı. Şoför ve esnaf boyutunu düşünün onlar bu denetimden memnun kalmayabilir. Kalmadıkları yönünde yakınmalar alıyoruz. Biz onların rahatsızlığına rağmen bu denetimleri rutin yapacağız. Ama bu demek değildir ki olağanüstü denetimler yaparak her gün cezalar vereceğiz. Bunu önleyemeyiz zaten. En çok kaza yaşanan yer olan kavşakların yeniden dizayn edilmesi konusunu konuşuyoruz. Işıklandırmalarına kadar hepsini yeniden ele alacağız."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.