Vali Coş'a Hakaretten 2 Gence Para Ve Hapis Cezası

ADANA'da geçen yıl 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a hakaret ettikleri ve tehditte bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 23 yaşındaki M.Onur K. 6 bin 80 lira para ile 7 ay 15 hapis, 21...

01 Ekim 2014 Çarşamba 15:53
Vali Coş'a Hakaretten 2 Gence Para Ve Hapis Cezası






Vali Coş'a Hakaretten 2 Gence Para Ve Hapis Cezası

ADANA, () - ADANA'da geçen yıl 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a hakaret ettikleri ve tehditte bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 23 yaşındaki M.Onur K. 6 bin 80 lira para ile 7 ay 15 hapis, 21 yaşındaki Sezer Z. ise 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.
Geçen yıl Atatürk Parkı'ndaki törende AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atan grup, o dönem Adana Valisi olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u yuhalayıp, "Ak Partili Vali istemiyoruz" diye bağırdı. Bu sırada kalabalıktan, "Allah belanı versin" sesi duyuldu. Vali Coş da, bağıran gruptan bir kişiyi işaret edip, "Allah belanı versin diyen o gavatı al" diye talimat verince, polisler hamle yaptı ve arbede çıktı. Gerginliğin ardından hükümet ve Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine slogan attıkları ileri sürülen 9 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira ceza yazıldı.
GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ
Vali Hüseyin Avni Coş'un şikayeti üzerine olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polisin çektiği görüntülerin çözümü yapıldı ve Vali Coş'a hareket ettiği öne sürülen M. Onur K. hakkında 'hakaret ve tehdit' suçlamasıyla 4, Sezer Z. hakkında da 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 26'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Karar duruşmasına çıkan tutuksuz sanık M.Onur K., son sözünde, "Kullandığım sözleri söylediğim sırada Vali ortada yoktur. Valiyi kastetmediğimi söylemiştim. 'Faşist köpekler' ifadesi bilirkişi raporunda benim tarafımdan söylenmediği, orada bulunan kalabalıktan başkaları tarafından söylendiği belirtilmiştir. Olay yerinde görevlilerin itmesi, kaba davranışları sebebiyle öfkelendim. Bize yönelik eylemler sebebiyle yaptıklarının suç olduğunu anlatmak için tehdit kastı olmaksızın kelimeler kullandım. Üzerime atılı suçun unsurları oluşmamıştır. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi. Tutuksuz sanık Sezer Z. ise "Vali meydanı terk ettikten sonra bana atfedilen sözleri kullandım suçsuzum" diye konuştu.
Mahkeme hakimi, Sezer Z.'ye 'hakaret' suçundan 6 bin 80 lira adli para cezası, M.Onur K.'ya 'hakaret' suçundan 6 bin 80 lira adli para ve 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ayrıca her 2 sanık için 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verildi.
GAVAT SÖZÜNE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ
Vali Coş hakkında 'gavat' dediği iddiasıyla yapılan suç duyurusuyla ilgili soruşturma başlatan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Coş'un şikayetçiye hakaret etmediğini ve bu dilekçeye göre işlem yapılamayacağını vurgulayarak takipsizlik kararı vermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.