Vinç altında ölüm davasında meteorolojiden rapor istendi

Bursa'da yapımı devam eden Timsah Arena Stadı inşaatında bulunan vincin şiddetli lodos nedeniyle ana caddeye devrilmesi sonucu taksi şoförü 28 yaşındaki Fatih Demirkıran'ın ölmesi, yolcu Kübra A.'nın ağır yaralanmasıyla ilgili davanın görülmesine başlandı.

28 Haziran 2015 Pazar 11:31
Vinç altında ölüm davasında meteorolojiden rapor istendi






 


Vinç altında ölüm davasında meteorolojiden rapor istendi

   Bursa'da yapımı devam eden Timsah Arena Stadı inşaatında bulunan vincin şiddetli lodos nedeniyle ana caddeye devrilmesi sonucu taksi şoförü 28 yaşındaki Fatih Demirkıran'ın ölmesi, yolcu Kübra A.'nın ağır yaralanmasıyla ilgili davanın görülmesine başlandı. Vincin ait olduğu şirketin yetkilisi 28 yaşındaki Hamza Aydın ve vinç operatörü 43 yaşındaki Bülent Çelebi hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen davada mahkeme, meterolojiden o günkü rüzgarın hızının bildirilmesi için rapor isteyerek, duruşmayı erteledi. 

   Bursa'da geçen 2 Şubat pazar sabahı etkili olan lodos fırtınası, merkez Osmangazi İlçesi Acemler Mevkisi'nde yapımı devam eden Bursaspor'un Timsah Arena Stadı'nda kullanılan dev vincin, iddiaya göre saat 06.00 sıralarında ana cadde üzerine devrilmesine neden oldu. O sırada İnegöl'den aldığı yolcusunu 16 T 5541 plakalı taksisi ile Bursa'ya getiren Fatih Demirkıran, devrilen dev vincin aracına çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Taksi yolcusu Kübra A. ise ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

   FİRMA YETKİLİSİ VE VİNÇ OPERATÖRÜNE DAVA

   Soruşturma kapsamında, fırtınanın yaşanacağının önceden bildirilmesine rağmen gerekli önlemleri almadığı için asli kusurlu olarak gösterilen vinç firması yetkilisi Hamza Aydın ile vinç operatörü Bülent Çelebi hakkında, 'Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan Bursa Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Haklarında 2- 15 yıl arısında hapis cezası istenen tutuksuz sanıkların yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya Aydıntaş firması yönetim kurulu üyesi Hamza Aydın katılırken, vinç operatörü Bülent Çelebi ise gelmedi. 

   'TAKSİCİ ALKOLLÜYDÜ' İDDİASI

  Mahkemede ifade veren Hamza Aydın, olay günü lodosun çok etkili olduğunu, kaza yerine gittiğinde taksinin içinde bira şişesi gördüğünü öne sürerek kendini şöyle savundu:

   "Timsah Arena’da 10 gündür vinç çalışmıyordu. Operatör Bülent Çelebi, vinçle ilgili gerekli tedbirleri almıştı. Ancak, olay günü saatte 130 kilometreyi bulan lodos, İnegöl yolunda TIR’ların devrilmesine, Bursa’da 12 kişinin ölümüne neden olmuştur. Sürücü alkol almıştır. Emniyet kemerleri takılı olmuş olsaydı, ölen Fatih Demirkıran şu an hayatta olabilirdi. Lodos bu kadar etkili olabileceğini düşünemedik. Suçsuzum beraatimi istiyorum." 

   Talimatla ifadesi alınan Bülent Çelebi ise, Timsah Arane’da vinç ile ilgili çalışmanın 10 gün önce bittiğini, olay yerinde gerekli güvenlik önlemlerini aldığını söyleyerek beraatini istedi. 

   YOLCU GECE KULÜBÜNDEN ÇIKMIŞ

   Kazadan yaralı kurtulan ve talimatla ifadesi alınan Kübra A. da ölen taksicinin erkek arkadaşı olduğunu, İnegöl’de çalıştığı gece kulübunden çıktıktan sonra Bursa'ya geldiklerini kaydederek, "Bursa’da bir mekanda alkol adım. Fatih ise bir bira içmişti. Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum" dedi. 

   Mahkeme heyeti, olay günü lodosun saatte kaç kilometre hızla estiğinin belirlenmesi için Meteroloji Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına, dosyanında bilirkişi tarafından incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Son Güncelleme: 28.06.2015 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.