VIP insan kaçakçılarına şok operasyon

Yurt dışına yabancı zenginleri sahte belgelerle yüksek paralar karşılığı kaçıran çeteye yönelik operasyonda 54 kişi gözaltına alındı..

20 Nisan 2018 Cuma 05:39
VIP insan kaçakçılarına şok operasyon






VIP insan kaçakçılarına şok operasyon


Sadece zengin parası olan yabancılara hizmet veren insan kaçakçılarına yönelik operasyanda dudak uçuklatan tarife ortaya çıktı. Adam başına 50 bin dolardan başlayan VIP pasaport ve evraklar düzenleyen çetenin yöntemi, konuyu yıllardır takip eden uzman polisleri bile hayrete düşürdü. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en büyük operasyonunu düzenledi.

Edinilen bilgilere göre uluslararası faaliyet gösteren VIP göçmen kaçakçılık çetesi, 6 ay süresince teknik ve fiziki takibe alındı. Çete üyelerinin gizlendikleri yerler, depo olarak kullandıkları adresler ile sahtecilik yaptıkları imalathaneler tek tek tespit edildi. Polis sabah saat 04.00’te 96 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Operasyona, Özel Harekât Şubesi ekipleri, Çevik Kuvvet polisleri ve polis helikopteri de katıldı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA EVRAK GÖNDERİYORLAR

Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan göçmen kaçakçılık çetesinin 54 üyesi gözaltına alındı. Adreslerinde yapılan aramalarda, sahte pasaport, kimlik, sahtecilik malzemeleri ve bir miktar para ele geçirilen zanlıların da Interpol tarafından arandığı belirlendi. Uluslararası göçmen kaçakçılık çetesinin 30 ile 50 bin dolar para karşılığında, Interpol tarafından aranan kişiler ile terör örgütü üyelerini yurtdışına kaçırdıkları belirlendi.

Çete üyelerinin, ehliyet, kimlik, pasaport, ruhsat, resmi belge hologramları ve vize gibi göçmen kaçakçılığında kullanılan her türlü evrakın birinci kalite sahtesini yaptıkları ortaya çıktı. Çete üyelerinin sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanına sahte evrak hazırlayarak müşterilerine gönderdiği de tespit edildi. KAYNAK HABERTÜRK GAZETESİ 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.