Yasadışı Dinleme Davasında, Sanık Polisten İlginç İddia (2)

İFADELERE DEVAM EDİLDİ İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yasa dışı dinleme davasının öğleden sonraki oturumunda sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Sanık Sadık Turan Alp, meslek yaşamı boyunca hiçbir yasadışı...

07 Kasım 2014 Cuma 17:43
Yasadışı Dinleme Davasında, Sanık Polisten İlginç İddia  (2)






İFADELERE DEVAM EDİLDİ
İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yasa dışı dinleme davasının öğleden sonraki oturumunda sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Sanık Sadık Turan Alp, meslek yaşamı boyunca hiçbir yasadışı ya da usulsüz dinleme yapılması talimatı almadığını, böyle bir dinleme yapmadığını söyledi. Sanık Serdar Taşbaş, hakkındaki tüm suçlamaları reddettiğini, hiçbir şekilde bir örgütte yer almadığını, El Kaide, Hizbullah, Hizb-ul Tahrir gibi terör örgütleri alanında çalıştığını, yapılan tüm işlemlerin ve çalışmaların usule uygun olduğunu belirtti.
Sanık Talha Ülkümen de bütün suçlamaları reddettiğini, fotokopi değil asıl belgelerle yargılanmak istediğini, belgelerin asıllarının getirtilmesini talep ettiğini söyledi. Ülkümen, memurlardan bazılarının amirlerinden talimat aldığını belirttiğini, bunun olumsuz algılanabileceğini, talimat ile kast edilenin 'görev gereği hiyerarşik talimat' olduğunu, hakimin mübaşire verdiği talimattan farksız olduğunu, herhangi bir yasadışı talimat verilmediğini, istihbarat şubede seçilmiş insanların çalıştığını, yasadışı bir emir verilse dahi bunu yerine getirmeyeceklerini belirtti.
DURUŞMA ERTELENDİ
Cumhuriyet savcısı Şenay Birol Yargıç, belgelerin asıllarının getirtilmesi, sanık avukatlarının görevsizlik talebinin reddedilmesi yönünde mütalaa verirken, mahkeme heyeti de görevsizlik taleplerini reddetti.

Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, savunma yapmayan biri raporlu 4 sanığın bulunduğunu, davaların yoğunluğu nedeniyle bugün yetişmeyeceğini, ifade veren sanıkların duruşmalara gelme zorunluluğu olmadığını belirterek, savunmalara devam etmek üzere duruşmayı 23 Şubat 2015 tarihine erteledi.
AVUKATLARDAN BASIN AÇIKLAMASI
Duruşma sonrası sanık avukatlarından Ali Aksoy ve İsmail Hakkı Küçük, birlikte basın açıklaması yaptı. Avukat Ali Aksoy, operasyon günü İstihbarat Şube'ye çağırılan 6-7 personele önceden soruşturmayla ilgili bilgi verildiğini, müvekkillerine kumpas kurulduğunun ortaya çıktığını öne sürdü.
Aksoy, "Yapılan dinlemelerle alakalı hiçbirinin usulsüz olmadığı ortaya çıkmıştır. Müvekkilerimin silahları ellerinden alınıp, adresleri deşifre edildi. Hatta şu anda müvekkillerimizden bir kısmı bu örgütler tarafından açıkça tehdit edilip, takibe maruz kalmışlardır. Ara karardan memnun değiliz. Ancak ara kararın başka bir tescil tarafı var, örgüt olmadığı ortaya çıktı. Bir de sevindiren taraf, mahkemenin, bilgi formlarının aslını istemesi oldu" dedi.
Avukat İsmail Hakkı Küçük de "Özel olarak tasarlanmış, belli bir amaca matuf bir soruşturma. Bugün müvekkillerimden birinin açıklamalarıyla olay netleşti. O da gece vakti evden şubeye çağrılan bir personeldi. Olay mahkeme nezdinde de resmi zabıtlara da geçerek kesinleşmiş oldu. Dosyada ayrımcılık var. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Şu an yargılama, hukuki çerçeveye oturma adına bir aşama kaydetti" diye konuştu.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, ()-

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.