Zarrab'ın kara kutusu kırıldı; İçinden çıkanlar şoke etti

ABD’deki Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “casusluk” soruşturması kapsamında mallarına el konulan Reza Zarrab’a ait çok önemli bilgilerin olduğu bir hard disk ele geçirildi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 08:32
Zarrab'ın kara kutusu kırıldı; İçinden çıkanlar şoke etti






Zarrab'ın kara kutusu kırıldı; İçinden çıkanlar şoke etti


Türkiye'den Amerika'ya Birleşik Arap Emirlikleri diplomatları aracılığıyla gitmesi sağlanan Reza Zarrab'ın, evinde ele geçirilen hard diskin şifresi sonunda kırıldı. Polis çok önemli bilgilere ulaştı. Zarrab'ın para trafiğinde yer alan isimler panikte.

Hard disk, Reza Zarrab’ın tüm ilişkilerini yönettiği iddia edilen asistanı Sinem Arslan ve muhasebecisi Regaip Akol’la birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Hacısalihoğlu’nun ofisinde ele geçirildi. Zarrab’ın “dijital kara kutusu” olarak tanımlanan Hacısalihoğlu’nun, hard diskle ilgili bilgisinin bulunmadığını söylediği belirtildi. Hard diskin Zarrab’ın isteği doğrultusunda, çalışanları tarafından ABD’ye gönderilmeye çalışıldığı ancak polisin son anda ele geçirdiği öğrenildi.

10 GÜNDE KIRILDI

Soruşturmayı yürüten Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uzman ekipleri, 10 günlük bir çalışmanın ardından hard diskin şifresini kırmayı başardı. Yapılan ilk incelemelerde, Reza Zarrab’ın illegal tüm para hareketlerinin en ince detaylarına kadar buraya kaydedildiği belirlendi. İmaj kaydı alınan diskten elde edilen veriler detaylı incelemeye alındı. Zarrab’ın çok önemli sırlarını içerdiği öne sürülen hard diskin, incelemenin tamamlanmasının ardından kısa süre içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceği öğrenildi.

Öte yandan yürütülen soruşturmada, Reza Zarrab’ın ABD’ye gidiş sürecinin de Zarrab’ın Dubai’deki avukatları tarafından yönetildiği belirlendi. Dubai’deki avukatların ABD’lilerle görüşerek Zarrab’ı ABD’ye gitmeye ikna ettikleri öğrenildi.

3 ÇALIŞANI TUTUKLANMIŞTI

Zarrab’ın tüm mallarına el konulmasının ardından şirketlerine ve çalışanlarına yönelik operasyon başlatılmış, 17 kişi gözaltına alınmıştı. Sarıyer’deki bir şirketinde çalışanların evrak yaktığı belirlenmişti. Zarrab’ın asistanı Sinem Arslan’ın, tüm özel ve gizli görüşmeleri organize ettiği, Regaip Akol’un para trafiğini takip eden “mali kara kutusu” olduğu, Mustafa Hacısalihoğlu’nun ise işyeri ve evinin güvenlik kamerası ile dijital işlerini yapan “dijital kara kutusu” olduğu iddia ediliyor. Bu 3 çalışan geçen hafta “casusluk” suçundan tutuklanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.