Zonguldak'ta Freni Boşalan Halk Otobüsü Korkuttu

Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi’nde, freni boşalan halk otobüsü park halindeki otomobillere ardından bir binanın istinat duvarına çarparak durabildi. Kazada, mucize eseri can kaybı olmazken,...

09 Kasım 2014 Pazar 13:40
Zonguldak'ta Freni Boşalan Halk Otobüsü Korkuttu






Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi’nde, freni boşalan halk otobüsü park halindeki otomobillere ardından bir binanın istinat duvarına çarparak durabildi. Kazada, mucize eseri can kaybı olmazken, halk otobüsünün çarptığı park halindeki iki otomobil bina boşluğuna düştü.
Kaza, bugün saat 07.15'de Bağlık Mahallesi Hacı Abdurrahman Gül Sokak'ta meydana geldi. Yolcu almak için durağa giden Hasan Hüseyin Erdoğan yönetimindeki 67 M 8502 plakalı özel halk otobüsü, rampa indiği sırada freninin boşalması üzerine yolun sağında park halindeki Kaan Şen'e ait 67 TZ 651 ve Mehmet Emin Çevik'e ait 67 UÜ 988 plakalı otomobili çarparak 6 katlı apartman boşluğuna düşürdü, 67 LN 102 plakalı otomobile de zarar verdi. Halk otobüsü binanın ikinci katına çarptıktan sonra istinat duvarının üzerinde askıda kalarak durabildi. Kazada, yolcusu bulunmayan otobüs sürücüsü Erdoğan, kazayı yara almada atlattı. Kaza nedeniyle uzun süre şoka giren Erdoğan, daha sonra gözyaşlarına boğuldu. Kaza nedeniyle kendilerini dışarıya atan apartman sakinleri korkuya kapıldı. Doğalgaz kokusu gelmesi nedeniyle çevredekiler vanayı kapatarak önlem aldı. Binanın zemin katındaki çocuklar ile bazı kişiler ise balkondan fotoğraf çekmeye çalıştı.
Sürücü Erdoğan, rampadan indiği sırada otobüsün frenin tutmadığını fark ettiğini belirterek, "Önce aracı sol taraftaki yola doğru çevirmeye çalıştım ancak başarılı olamadım. Bunun üzerine yan yatırmak istedim, o da olmadı. Direkt karşıdaki araçlara çarptım" dedi.
Kazada otomobili hasar gören Kaan Şen, benzer olayı daha önce de yaşadığını söyledi. Şen, "2.5 yıl önce de burada bir başka taksi aracıma çarptı. Şimdi de bu aracıma çarptılar, sağlık olsun" diye konuştu. Hasar gören otomobiller ile halk otobüsü vinç yardımıyla kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.