Son Dakika Haberler

Acemi defineciler; Bomba ellerinde patladı

GÜVENLİK

Define aramak için kendilerinin yaptığı patlayıcı ile kazı yapmaya kalkan 3 kafadarın hazine hayalleri hastanede bitti..

Acemi defineciler; Bomba ellerinde patladı

Konya'da define aramak için kendilerinin yaptığı patlayıcı ile kazı yapmaya kalkan 3 kafadarın hazine hayalleri hastanede bitti..


Kendi yaptıkları patlayıcı ellerinde patlayan defineciler yaralı olarak bulundu. Konya'da 3 kişinin define aramak yaptığı izinsiz kazı feci bir şekilde sonuçlandı. Merkez Meram ilçesi Kumralı Mahallesi'ndeki Taşocağı mevkiinde meydana gelen olayda defineciler, buradaki kaya parçasını, hazırladıkları el yapımı patlayıcıyla parçalamaya çalıştı. Patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 defineci yaralandı. Yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken, diğer defineci gözaltına alındı..


Konya'da 2 kişi, define aramak için hazırladıkları el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandı. Yanlarındaki bir kişi ise gözaltında alındı.

Olay, dün Meram ilçesi Kumralı Mahallesi Taşocağı mevkiinde meydana geldi.

Edinilen ilk bilgilere göre, Ahmet E., Uğur T. ve Hüseyin C., define aramak için Taşocağı mevkiine gitti. 3 defineci buradaki kayaları parçalamak isterken, hazırladıkları el yapımı patlayıcı infilak etti. Ahmet E., Uğur T., vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Patlamadan yara almadan kurtulan Hüseyin C., 112 Acil Servisi arayıp, yardım istedi. Bölgeye sevk edilen ambulansla yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Hüseyin C. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede bir akü, 20 metre kablo ve kazı malzemesi ele geçirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.