Son Dakika Haberler

Ankara: ABD'ye güvence verilmedi

Gündem

Ankara: ABD'ye güvence verilmedi

Ankara Washington hattında vize krizinin aşılması için görüşmeler sürerken, Amerikan Büyükelçiliği'nin "Ankara bize güvence verdi" açıklamasına jet yanıt verildi. "Güvence yok"

Türkiye Washington Büyükelçiliği, "Yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi söz konusu değildir" dedi.
Türkiye ile ABD vize hizmetlerini sınırlı şekilde başlatırken iki ülke arasında bu kez 'güvence' tartışması yaşanıyor. ABD Büyükelçiliği'nin açıklamasındaki "Türkiye'deki misyonumuzda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk Hükümeti'nden ilk etapta üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz" ifadelerine Türkiye'nin yanıtı gecikmedi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Türkiye bir hukuk devletidir ve yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak Hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi sözkonusu değildir. Bundan sonraki süreçte de Türkiye'de konsolosluk görevleri dışına çıkarak suç işleyen kişilerle ilgili yargı süreci başlatılması bağımsız yargının gereğidir" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin açıklamasında ABD'nin güvenlik durumuna atfı yadırganırken "ABD'de Türk vatandaşlarıyla ilgili süren davalara ilişkin Türkiye'nin çok ciddi endişeleri bulunmaktadır" denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.