Son Dakika Haberler

Saat 09.05'te Türkiye Atatürk için durdu

Gündem

Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yılında bütün yurtta saygıyla anılıyor. Saat 09.05'te tüm yurtta saygı duruşunun ardından anma programları başladı

banner201

Saat 09.05'te Türkiye Atatürk için durdu


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım 1938 Perşembe gününden 20 Kasım’a kadar olan cenaze işlemleri ile cenazenin İstanbul’dan Ankara’ya götürülüşünü içeren fotoğraf ve program, “10 Kasım Yas Günü” adlı kitapta bir araya getirildi.
Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Cengiz Kahraman’ın hazırladığı kitapta, Selahattin Giz Koleksiyonu’ndan seçilen fotoğraflar ve o günlerin gazetelerinden yapılan alıntılar, 10-20 Kasım arasındaki tarihi günleri yeniden yaşatıyor.  Kitapta ayrıca Atatürk’e yapılan cenaze törenine ait esas program da bulunuyor.
Gazete Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre 144 sayfalık kitapta, Atatürk’ün Türk bayrağına sarılı naaşının İstanbul’dan alınarak İzmit üzerinden Ankara’ya götürülüşü, sokakları hıncahınç dolduran yüz binlerce gözü yaşlı insan, TBMM üyeleri, yabancı konukların fotoğrafları yer alıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.