Son Dakika Haberler

Son Dakika Hava Durumu, İstanbul için önemli uyarı

GENEL

Kar beklentisinin hakim olduğu İstanbul ve çevresi için gece yarısı gök gürültülü sağnak yağmur ile birlikte soğuk hava dalgası kendini hissettiriyor.

Son Dakika Hava Durumu, İstanbul için önemli uyarı

İstanbul'a yılın ilk karı ne zaman yağacak? Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre vatandaşlar bugün daha dikkatli olmalı. Dün gece yarısı başlayan yağmurlu ve soğuk hava etkisini bugün de südürecek. Gece yarısından itibaren gök gürültülü yağmur yüksek kesimlerde kendini kar yağışı olarak hissettirecek... Meteorolojinin son yayınladığı verilere göre bazı illerde kuvvetli yağış beklentisi var. Bbazı illerde ise kuvvetli rüzgar bekleniyor. İstanbul'da her ikisi birden hakim olacak.


Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Tekirdağ, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Çarşamba); Muğla il merkezi ve batısı ile kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), gece saatlerinden itibaren Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK

Batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR DURUMU

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji İstanbul için kar tarihi vermedi ama Doğu Anadolu Bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

METEOROLOJİ UYARILARI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün (Çarşamba); Muğla il merkezi ve batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), gece saatlerinden itibaren Adana'da kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde su hortumu oluşumu vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bugün (Çarşamba) Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.