Son Dakika Haberler

Hakan Atilla davasında şok karar

DIŞ HABERLER

PKK ve FETÖ'nün en önemli destekçisi Amerika, Hakan Atilla Davası'nda Türkiye ile krizdeki ilişkileri zehirleyen jüri kararıyla yeni bir dönemin de fitilini ateşledi. Hakan Atilla, Jürinin verdiği kararla 5 ayrı konuda suçlu bulundu.


Hakan Atilla davasında şok karar

Ortadoğu'da milyonlarca insanın katili, Irak, İran, Libya, Afginistan ve Suriye'yi kaosa, iç savaşa sürükleyen ABD, Türkiye ile ilişkileri tamamen zehirleyen süreci jüri kararıyla süslemeyi başardı. FETÖ'cü cunta artıklarının zafer çığlıkları arasında Hakan Atilla kararı bugün açıklandı.

New York’ta tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, kara para aklama dışında kalan beş suçtan suçlu bulundu.


Hakan Atilla davasında jüri karara vardı. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde görülen davada, 12 kişilik jüri heyeti, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya yöneltilen 6 ayrı suçun 5’inden suçlu buldu.

Atilla, kara para aklamaktan suçsuz bulunurken, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, ve kara para aklama suçuna iştirak etmekten suçlu bulundu. Duruşmayı ve jürinin karar açıklamasını izleyen Hakan Atilla’nın eşi Burçin Atilla gözyaşlarına boğuldu.
Atilla’nın cezasını Yargıç Richard Berman belirleyecek

Atilla'nın cezasını Yargıç Richard Berman belirleyecek.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklama suçuna iştirak etmek suçundan suçlu bulundu.

EŞİ GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı davada jüri müzakerelerine Noel tatilinin ardından devam edildi. Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın eşi Burçin Atilla da ilk defa duruşmaya katıldı.

Burçin Atilla, duruşma salonuna getirilen eşini ilk sıradan izledi. Burçin Atilla, eşini yanaklarından öperek sarıldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Hakan Atilla ise eşine gülümseyerek karşılık verdikten sonra avukatlarının yanına oturdu.

Öte yandan, Hakan Atilla, sivil kıyafetlerle ve kelepçesiz halde duruşma salonuna alındı.

Hakan Atilla, 15 Aralık'taki duruşmasında, eşini 269 gündür göremediğini, çocuğunu ise sadece 2 saat gördüğünü ifade etmişti.

Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.