Son Dakika Haberler

Nuh Peygamber oğlunu cep telefonundan aramış

Teknoloji

Nuh peygamber döneminin tartışıldığı TRT'nin Gündem Ötesi programında Dr. Yavuz Örnek, Nuh Tufanı öncesi, peygamberin oğlunu cep telefonuyla aradığını ileri sürdü,

Nuh Peygamber oğlunu cep telefonundan aramış


Ekranlarda dini içerikli programlarda akıllara zarar yorumlar vatandaşın aklını karıştırıyor. Üstelik bu programlarda boy gösteren akademisyenlerin görüşler "Bilim adamı" sıfatıyla dillendiriliyor. TRT'de yayınlanan Gündem Ötesi'nin son konuğu öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek Nuh Peygamber dönemini anlatırken, bilimsel dayanığı olmayan tahminlerini "Ben bilim adamıyım" diyerek kamuoyuna dayatması gözlerden kaçmadı. Nuh peygamber döneminde cep telefonlarının olduğunu, insansız hava araçlarının kullanıldığını, hatta Nuh'un gemisinin de nükleer enerji ile çalıştığını ileri süren Örnek geceye damgasını vurdu.

TRT’de Pelin Çift’in sunduğu Gündem Ötesi programında Nuh Tufanı işlendi. Programın konukları, İbn Haldun Üniversitesi’nden dinler tarihi konusunda uzman olan Prof. Dr. Ömer Faruk Harman ve İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek oldu.

Programda Yavuz Örnek’in iddiaları damgasını vurdu. Açıklamaları ile Harman’ı da şaşırtan Örnek, Hz. Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji olduğunu ve bir bilim adamı olarak bunları ispatlayabileceğini iddia etti.

‘GEMİDE NÜKLEER ENERJİ VARDI’

Örnek, konuşmasında, Nuh Tufanı sırasında Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlu ile ikna etmek için cep telefonuyla görüştüğünü savundu. Örnek ayrıca 10 bin yıl önce o dönemde Hz. Nuh’un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını söyledi. İddialarının hep bilimsel kanıtlara dayandığını belirten Örnek, soru üzerine bunları açıklamakta zorluk çekti.

‘BİLİMSEL KONUŞUYORUM’

Örnek, Hz. Nuh’un oğlunun uçan bir cisim kullandığını, Hz. İsa’nın 2 bin yıl önce değil 2 bin 300 yıl önce doğduğunu, Nuh Tufanı’nın bölgesel değil tüm dünyada gerçekleştiğini, gemiye canlı hayvan alınmadığını, Hz. Nuh’un döllenmiş bir dişi ve bir erkek yumurta sipariş ettiğini ve siparişlerin o dönemde Amerika’dan, Fransa’dan Hz. Nuh’a yollandığını da belirtti. Örnek, sözlerinin düzeltilmeye çalışılmasını da “Ben bilim adamıyım, bilim adına konuşuyorum” diye engelledi. Örnek, Nuh Tufanı sonrasında da gemiden güvercin yollanmadığını, uçan bir insansız hava aracı (İHA) yollandığını da ileri sürdü.

Örnek’in açıklamaları, sosyal medyada gece boyunca alay konusu oldu. Kendisine doktor unvanının nasıl verildiği ve öğrencilerine neler anlattığı da tartışıldı.

Yorumlar (4)

İsmail can polat 6 Yıl Önce

Hocam haklıdır bundan 40 yıl sonra dedikleri çıkacaktır ama bize bir faydası olmayacaktır 40 yıl sonra ne kadar cahil insanlar olduğumuza gelecekteki nesiller gülecektir

Alhan Öztürk 6 Yıl Önce

"berbat ve çok düşük" bir seviyesi olan, ama bizim ödediğimiz vergilerle maaşı tıkır-tıkır ödenen yavuz örnek torpille (!?) gönderildiği syracuse üniversitesinden "yetersizlik" nedeni ile atılmıştır. doktorasını istanbul ünivesitesinde kim onayladı ise açığa çıkarılmalı VE bu kişi de istanbul üniversitesinden bir an evvel uzaklaştırılmalıdır.

Ali ALTUN 6 Yıl Önce

çalıntı sorularla kimler amerika'ya doktoraya gönderiliyor, istanbul üniversitesinde akademisyenlik yapıyor, verdiğimiz vergiler nerelere gidiyor ortaya çıktı.... Yetkililere duyurulur!!!!.

şahin ka 6 Yıl Önce

ya yavuz kardeş çok rahat konuşuyordun! ne oldu? rezil rüsva oldun tüm türkiyeye... müstahaktır sana!!!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.