Son Dakika Haberler

Güven Dağı saldırısında Amerikan malı füze mi kullanıldı

Gündem

PKK'lı teröristlerin önceki Kuzey Irak'tan düzenlediği kalleş saldırıda kullandığı füzenin Amerikan malı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu FGM-148 Javelin Tanksavar füzesi, örgütün Suriye kolu PYD'ye verilen tartışmalı silahlar arasında yer almıştı

banner201

Güven Dağı saldırısında Amerikan malı füze mi kullanıldı


Hakkari'de önceki gün PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen kalleş saldırıda, Amerikan yapımı FGM-148 Javelin Tanksavar füzesinin kullanıldığı ortaya çıktı. Güvenlik kaynakları, Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp'in şehit düştüğü saldırıda kullanılan FGM-148 tanksavar füzenin, ABD tarafından, geçtiğimiz yıl örgütün Suriye kolu PYD'ye verilen ağır silahlar arasında yer aldığına dikkat çekti. Bu füzelerin eğitimi PKK'lı teröristlere Suriye'de üs kuran Amerikan askerleri tarafından verilmişti..

AMERİKAN SİLAHLARI SALDIRILARDA DEFALARCA KULLANILDI


Türkiye Suriye sınır hattı boyunca 30 bin kişilik terör ordusu kurduğunu duyuran Amerikan yönetiminin, PKK'lı katillere dağıttı silahlarla, son bir yıldır defalarca saldırı düzenlendiğini ifade eden askeri kaynaklar, son saldırıda kullanılan FGM-148 Javelin türü füzenin örgütün depolarında ve çatışmalarda ele geçirildiğine dikkat çekti. Terör örgütü PKK'nın FGM-148 Javelin füzesi ile daha önce Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Dağbaşı Tepesi'nde yer alan Şehitler Anıtı'na da saldırdığı ortaya çıktı. Amerikan ordusu ve NATO ülkeleri tarafından sıklıkla kullanılan çok sayıda plastik patlayıcı, M-16, Anti Tank mayınları, haberleşme araçları ve en son küçük çaplı İHA'ların Pentagon yardımıyla PKK'nın eline geçtiği kesinlik kazandı.
Raytheon ve Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen Javelin tipi anti tank füzesinin, Suriye'de PKK'lı teröristlere hangi amaçla verildiği halen bilinmiyor. Bir başka terör örgütü DEAŞ'a karşı savaştığı ileri sürülen PKK'lı katillerin, lazer güdümlü füzelerle güçlendirilmesi ABD yönetiminin hedefinde Türkiye ya da İran mı var sorularını akıllara getiriyor. Amerikan askerleri tarafından füze ve uçak savar eğitimi verilen PKK'lı katillerin altına zırhlı personel taşıyıcılar ve Hummer tipi arazi araçları verilmişti.


PİYADE ER BÜLENT ALP ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Önceki günü Türkiye Irak Sınır Hattı üstünde sınırın sıfır noktasında yer alan Güven Dağı üs bölgesi PKK'lı teröristlerin saldırısına uğramıştı. Sınırın Irak tarafındaki Kulika Dağı'ndan düzenlenen saldırıda kullanılan FGM-148 tipi füzenin, aynı bölgede 4 ay önce kullanıldığı bir askeri personelin yaralandığı ortaya çıktı.
Güdümlü füzeyle gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda şarapnel parçasının isabet ettiği piyade sözleşmeli er yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp'in Adana'nın Kozan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.