Son Dakika Haberler

Hitler nasıl öldü? Nazi lideri Hitler'in kaçtığına dair 6 önemli kanıt

DIŞ HABERLER

2. dünya savaşının hemen ardından bir sığınakta öldürüldüğü ya da sevgilisi Eva Braun ile birlikte siyanür içerek intihar ettiği bildirilen Hitler'in, aslında gizli tünellerden kaçarak Latin Amerika'ya ulaştığı ihtimali her geçen gün daha çok taraftar buluyor.

Hitler nasıl öldü?  Nazi lideri Hitler'in kaçtığına dair 6 önemli kanıt


Avrupa'yı kan gölüne çeviren Alman Faşist lider Adolf Hitler'in, 30 Nisan 1945 yılında oldukça korunaklı bir sığınakta öldüğü ya da intihar ettiği yolunda bir türlü aydınlatılmayan bilgiler halen tartışılıyor. Sevgilisi Eva Braun'u ortadan kaybolması ya da ölümüyle ilgili ortaya atılan çok sayıda çelişkili iddianın hiçbiri şimdiye kadar kanıtlanamadı. Hitler ve Eva Braun'a ait cesetlerin bulunamaması kaçtığı yolundaki iddiaları her zaman canlı tuttu. Ünlü belgesel kanalı History, Hitler'in bombalanan sığınağından günler önce kaçtığını anlatan belgeseli bu akşam yayınlanıyor. Belgeselde, Hitler ve sevgilisinin kaçışını ve gittiği muhtemel rotayı takip eden belgesel ekibini ilginç bir sürpriz bekliyor. İşte o belgeselde akılda kalan 6 büyük şüphe..

FBI GİZLİ BELGELERİNDE ORTAYA ÇIKTI


Obama döneminde gizlilik süresi biten FBI belgelerinin 2014 yılında açıklanmasının ardından Adoly Hitler ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.  FBI belgelerine göre, Adolf Hitler, İkinci Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulmuş olabilir. Hatta Hitler'in ölümünü taklit eden bir kişinin geride kurban olarak kalması sağlanması büyük ihtimal dahilinde. Nazi liderinin Almanya'nın düşmesinden hemen önce Güney Amerika'ya kaçış için hazırlık yaptığı FBI raporlarında yer alıyor.

GİZLİ TÜNELLER NEREYE ÇIKIYOR?

Nazi Almanyası'nın özellikle Berlin'i savunma için inşaa ettiği tüneller yıllar sonra ortaya çıktı.  Berlin'i yeraltında tünellerle birbirine bağlayan Hitler yönetiminin, bu tüneller ve dayanıklı sığınaklarla 150 KM'den daha büyük bir alanı kontrol ettiğini belirten uzmanlar Hitler'in muhtemel kaçış güzergahını da ortaya çıktı.

ARJANTİN'E KAÇMIŞ OLABİLİR

FBI dosyalarında yer alan bilgiye göre İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminde Hitler'in Arjantin'e kaçmış olabileceğini öne sürülüyor.  FBI 21 Eylül 1945 tarihli gizli raporunda birkaç Alman yetkilinin gizlice And Dağları'nı aşarak buradan denizaltı ile Arjantin'e ulaştı.

AMERİKA'NIN ARADIĞI U BOT'TA HİTLER Mİ VARDI

2. Dünya savaşının bitmesine rağmen ABD deniz kuvvetlerine bağlı çok sayıda savaş gemisi, küresel çapta U Bot avına çıkmıştı. Akdeniz'de çok sayıda ada, Pasifik kıyıları hatta Hint Denizi'nde bile Hitler Almanyası'na ait U Bot'lar için sürek avı yapıldı. Belgesel ekibi her ne kadar bu sürek avını es geçse de,  Hitler Berlin'de bir U Bot denizaltısı ile Avrupa'dan kaçtı. U Bot'a giden güzergahta ise bir hayalet konvoyun geride hiç bir iz bırakmadan nasıl hareket ettiği Hunting Hitler'in yeni bölümünde ler alıyor.

Bu arada Nazi Almanyası'nda Soykırımın mimarı olarak bilinen Adolf Eichmann'ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü Faşist general ve yetkilinin Arjantin'e kaçtığı biliniyor.

YIL 1955: CIA MUHBİRİ HİTLERİ KOLOMBİYA'DA GÖRMÜŞ

Savaşın bitiminden yıllar sonra CIA adına çalışan bir muhbir, 1955'te Kolombiya'da Hitler'i gördüğünü iddia etti. JFK suikastıyla ilgili kısa süre önce gizlilik dağıtılan CIA belgeleri arasında Hitler'in İkinci Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulduğu ve Kolombiya'da yaşadığı iddia edilen bir JFK suikastini araştıran savcıların eline geçti.

Kod adı 'Cimelody-3' olan, ABD istihbarat şefi Venezuela'da, Tunja şehrinde Adolf Hitler olduğunu iddia ettiği bir erkeğe rastlayan eski bir SS ajanı Philip Citroen ile temas halinde olduğunu söyledi.

ŞİLİ KIYISINDA NAZİ ADASI


İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra binlerce Nazinin Güney Amerika'ya kaçtığına inananlar ve birçoğu burada Üçüncü Reich'i gizli bir adada yeniden inşa etme girişimlerinin olduğuna inanıyorlar.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sadece 11 yıl sonra Alman mahkemesi Hitler'in ölümünü ilan etti.
Resmi çizgi, Nazi önderinin kendisine ateş etmeden önce siyanür hapı içerek intihar ettiğini betimlese de, halen Hitler ve yakınlarına ait her hangi bir ceset kalıntısına rastlanmadı. Hitler ve yakınlarına ait ölüm emarelerinin bir türlü bulunamaması, yukarıdaki iddiaları daha uzun süre canlı tutacak gibi görünüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.